Foto: Publicitātes foto
Rīgā sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Pilsētvidi rotā Ziemassvētku dekorācijas – spožas gaismiņas un košas eglītes, bet pilsētas lielstendus papildina četras brīnumainas ainas ar ilustrētiem notikumiem, kas norisinās Rīgā. Svētku gaidīšanas laikā ikviens rīdzinieks ir aicināts apmeklēt Adventa ieskaņas koncertus, piedalīties radošajās darbnīcās, izstaigāt gaismas taku un paviesoties kādā no svētku tirdziņiem

Ziemassvētku tirdziņi

Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, ikviens ir aicināts apmeklēt Ziemassvētku tirdziņus Esplanādē, Doma laukumā un Vidzemes tirgū.

Esplanādes tirdziņā izrotātajās un izgaismotajās tirgotāju mājiņās ikviens atradīs dāvanas no vietējo amatnieku produktu klāsta, piemēram, juvelierizstrādājumus, adījumus, koka izstrādājumus, rotājumus un, protams, svētku gardumus – mājas vīnu, medu, konditorejas izstrādājumus. Arī šogad apmeklētājus priecē spožs panorāmas rats, kas ļaus palūkoties uz priekpilno rosību no 15 metru augstuma. Viena no priecīgākajām atrakcijām, ko sastapsiet šī gada Esplanādes Ziemassvētku tirdziņā, ir "Trušu karaliste", kas piesaista gan lielos, gan mazos garāmgājējus.

Tirdziņā Doma laukumā varēs sajust Ziemassvētku atmosfēru, iegādāties dāvanas un baudīt plašu kultūras programmu. Doma laukumā varēs apskatīt un iegādāties suvenīrus, mājražotāju un amatnieku darinājumus, kā arī baudīt dažādus ēdienus un dzērienus no vairāk nekā 80 tirgotājiem.

Šogad Ziemassvētku tirdziņi Vidzemes tirgū uzmirdzēs īpaši koši – vietējo zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirdziņā apmeklētājus sagaida arī muzikāli pārsteigumi, radošās darbnīcas un tikšanās ar Ziemassvētku vecīti. Tirdziņš darbosies 6., 13., 20., 21. un 22. decembrī.

Koncerti, radošās darbnīcas un citas aktivitātes

Svētku gaidīšanas laikā izskanēs vairāki sirsnīgi Adventa ieskaņas koncerti gan pilsētas centrā, gan apkaimēs un kultūras centros.

Vairākās pilsētas vietās dažādos datumos līdz pat Ziemassvētkiem izskanēs muzikāls priekšnesums "Skursteņslauķu jampadracis", kas būs kā muzikāla pēcpusdiena ar stāstījumiem par skursteņslauķiem un to veiksmes pogām. Klausītāji tiks aicināti pastāstīt savus zināmos ticējumu, būt atvērtiem, ļauties dejām. Drosmīgākie varēs pieskarties skursteņslauķu veiksmes pogām. Uzdrīkstēsimies ticēt brīnumiem un sapņiem, ko sniedz skursteņslauķu veiksmes pogas. Ikviens rīdzinieks varēs nesteidzīgi baudīt Ziemassvētku laika burvīgo koncerta atmosfēru, pastaigājoties un jauki pavadot laiku ģimenes lokā.

Tāpat arī vairākās pilsētas vietās līdz pat Ziemassvētkiem muzicēs Ziemassvētku vecīšu kvintets, kas apmeklētājus priecēs ar gaišu un sirsnīgu noskaņas mūziku. Skanēs labi atpazīstamas un tradicionālas Ziemassvētku dziesmas.

No 3. decembra līdz Zvaigznes dienai teritorijā pie Rīgas Lutera baznīcas darbosies Ziemsvētku dārzs Torņakalnā "12 Svētās naktis". Teritorijā būs izvietoti vides un instalāciju objekti, stilizēta Jēzus silīte, apgaismoti 12 pārdomu stendi, labo domu un pateicību vieta, egļu parks u.c. Pasākumu dienās notiks piparkūku apgleznošanas un svētku dekoru gatavošanas darbnīcas, Adventa loterija un citas aktivitātes. Teritorija būs atvērta katru dienu no 9.00 līdz 22.00.

Pilsētvides noformējums un Ziemassvētku egles

Pilsētvides noformējumu Ziemassvētku gaidīšanas laikā rotās četras brīnumainas ainas, kuras norisinās Rīgā. Tās papildina sveiciens "Velkam svētkus kalniņā". Ziemassvētku kampaņas vizuālo noformējumu un Ziemassvētku apsveikumu rīdziniekiem radījusi bērnu grāmatu ilustratore Anete Bajāre-Babčuka.

No Pirmās adventes līdz pat nākamā gada februārim – gada vistumšākajā laikā – Rīgas bulvāri un parki, pilsētas klusais centrs un vecpilsēta tiek ietērpta gaismas rotā, pārvēršot pilsētvidi maģiskā gaismas takā. Pilsētas kanālmalas apstādījumos būs izstaigājama "Gaismas teiksmu taka".

Pilsētā Rīgas pašvaldība sarūpējusi krāšņi dekorētas egles gan centrā, gan apkaimēs. Rātslaukuma egle šogad rotājas zelta krāsās ar dāvanu, zvaigžņu un sniegpārslu dekoriem, savukārt Doma laukuma egli rotā ziemas putniņu dekorācijas. Kopumā pilsētā pie kultūras centriem, parkos un skvēros priecēs 18 pašvaldības dekorētas egles, savukārt 19 vietās pilsētā apkaimju iedzīvotāji rotās pašvaldības dāvātās eglītes.

Citas aktivitātes svētku gaidītājiem

Rīgas pašvaldība aicina ikvienu svētku gaidītāju iepriecināt sev tuvos ar īpaši veidotām Rīgas svētku kartītēm. Izvēlies dizainu un pārsteidz mīļos cilvēkus svētkos. Kartītes iespējams atrast mājaslapā svetki.riga.lv.

Savukārt mazie rīdzinieki aicināti izkrāsot un pārvērst pilsētu no melnbaltas krāsainā. Mājaslapā svetki.riga.lv atradīsi īpaši svētkiem veidotas krāsojamās lapas bērniem, lai ar sirds siltumu un prieku varētu gaidīt Ziemassvētkus!

Vairāk par Rīgas pašvaldības Ziemassvētku gaidīšanas laikam veltītiem pasākumiem var uzzināt tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi to jaunumiem sociālo tīklu lapā "Rīga" un "Rīgā notiek".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!