Foto: Publicitātes foto

Jaunākais IKEA pētījums “Dzīve mājās” kārtējo reizi apstiprinājis, ka sakopts un organizēts mājoklis ir vissvarīgākais aspekts, lai mājās apmierināti un ērti justos 46 % Latvijas iedzīvotāju. Interjera dizainers dalās ar risinājumiem līdz 10 eiro vērtībā, kas palīdzēs sakārtot virtuvi, skapi un priekšnamu, tādējādi uzlabojot mūsu ikdienu.

IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus dalās ar risinājumiem līdz 10 eiro, kas palīdzēs sakārtot virtuvi, skapi un priekšnamu, tādējādi uzlabojot mūsu ikdienu. Dažus no ieteiktajiem risinājumiem IKEA iespējams atrast par jaunu, zemāku cenu: lai nodrošinātu pieejamību pēc iespējas vairāk cilvēkiem, IKEA no 1.februāra samazinājis cenas vairāk nekā 1000 interjera preču.

Kārtībai skapī un atvilktnēs


Ko darīt, ja drēbju un aksesuāru ir vairāk nekā vietas tavā skapī? Ja šobrīd lielāka drēbju skapja iegāde nav iespējama, tu vari iegūt vairāk vietas, papildinot skapja iekārtojumu ar dažādiem organizatoriem un risinājumiem.

Foto: Publicitātes foto
  • Dažādas kastes atvilktnēs un skapjos ļauj ne tikai glīti uzglabāt aksesuārus, apakšveļu un citus sīkus apģērba gabalus, bet arī vertikāli uzglabāt salocītas drēbes. Tas ļauj ērti apskatīt katru priekšmetu, savukārt, izņemot vienu priekšmetu, netiks izjaukta kārtība, un tādējādi skapis būs jākārto retāk. Šeit noderēs STUK kaste ar nodalījumiem no 2,99 eiro vai SKUBB kaste ar nodalījumiem no 5,99 eiro.
Foto: Publicitātes foto
  • Ja skapī ir mazāk vietas nekā drēbju, vietu taupošais GÅRDSMÄSTARE svārku un bikšu pakaramais par 3,99 eiro ir neaizstājams risinājums. Tas ļauj uz viena pakaramā pakarināt vairākas bikses vai svārkus.
Foto: Publicitātes foto
  • KOMPLEMENT pakaramais par 2 eiro nodrošina ērtu vietu ārpus drēbju skapja, kur uzglabāt drēbes, kuras paredzēts gludināt, uzlaikot vai atsvaidzināt. Uzstādot to priekšnamā, tu vari pakarināt samirkušas virsdrēbes, lai tās izžāvētu, pirms likt tās atpakaļ skapī.

Plašākai virtuvei


Ikviens var iekārtot sakoptāku un plašāku virtuvi, nenojaucot sienas un nepērkot jaunas mēbeles. Daži maciņam draudzīgi risinājumi ļaus maksimāli izmantot katru aizmirsto virtuves centimetru.

  • Bieži vien aizmirstam par telpu virtuvē starp darba virsmu un skapīšiem. Tomēr, izmantojot dažādas stangas (KUNGSFORS stanga, sākot no 4 eiro), magnētiskos nažu turētājus un pakaramos, iespējams atbrīvot darba virsmu un novietot garšvielas, krūzes vai galda piederumus pie sienas. Ja sienas izmantosi dažādu lietu uzglabāšanai, tev būs vairāk vietas ēdiena gatavošanai uz darba virsmas un, iespējams, pat kāda atvilktne būs brīvāka.
Foto: Publicitātes foto
  • Uzglabājot vākus un dēlīšus vertikālā stāvoklī, virtuves darba virsma, atvilktnes vai skapītis būs sakoptāks. Šeit noderēs AVSTEG dēlīšu un vāku statīvs par 2,99 eiro.
  • PALYCKE virtuves piederumi (sākot no 2 eiro) ļaus maksimāli izmantot katru virtuves centimetru. Piemēram, iekaramu organizatoru vai pieliekamu grozu iespējams viegli piestiprināt pie skapīša, un sienā nebūs jāurbj caurumus.
  • Visdrīzāk nevienam nepatīk, ka pārtikas produkti iztek no maisiņiem pa visu atvilktni vai skapīti. IKEA 365+ caurspīdīgie un hermētiskie pārtikas uzglabāšanas trauki par dažiem eiro var palīdzēt izvairīties no šādām situācijām. "Tie ir lielisks veids, kā atrast meklēto pārtikas produktu: tiklīdz tu atver atvilktni vai skapīti, tur redzi, kas tajos ir iekšā. Caurspīdīgas pārtikas kārbas var arī palīdzēt ietaupīt vietu skapīšos. Tās iespējams ērti salikt vienu uz otras un novietot vienu otrai blakus. Tādējādi, visticamāk, samazināsies arī pārtikas atkritumu daudzums – mēs neaizmirsīsim, kas mums ir, un pārtika nesabojāsies," saka Rimkus.
Foto: Publicitātes foto
  • Lai skapīšos radītu vairāk vietas, noderēs VARIERA plauktu ieliktņi. Tie ļauj maksimāli izmantot plauktos esošo vietu un radīt vairāk vietas bļodām, krūzītēm vai glāzēm. Atkarībā no izmēra to cena ir no 5 eiro.
  • "Priekšmetu un pārtikas sastāvdaļu sagrupēšana jebkurā mājas telpā atvieglo ikdienas dzīvi. Tāpēc skapjos un atvilktnēs priekšmetus ieteicams grupēt atbilstoši to funkcijai un ievietot kastēs, lai tie aizņemtu mazāk vietas," stāsta Rimkus. VARIERA kastes, kuru cena ir no 2,49 eiro, ļauj viegli sakārtot virtuves skapīšus un atvilktnes. Ja kastītēs tiek uzglabāti nelieli virtuves piederumi un pārtikas produkti, tos ir viegli atrast un uzturēt kārtībā.

Kārtībai priekšnamā


Dizainers dalās ar vēl dažiem ieteikumiem, kas palīdzēs tiem, kam apnikušas uz krēslu atzveltnēm novietotās drēbes vai kas vienkārši meklē veidu, kā veiksmīgāk uzglabāt apavus.

Foto: Publicitātes foto
  • LILLÅNGEN pakaramais durvīm par 1,49 eiro ir lielisks risinājums, kas neparedz caurumu urbšanu skapī, kur ir ierobežota vieta. Tas var būt noderīgs, ja tev trūkst vietas skapī vai vēlies pa rokai turēt halātu.
Foto: Publicitātes foto
  • GREJIG apavu plaukts par 5 eiro var būt risinājums apavu uzglabāšanai skapī. Piemērots gan ikdienas apaviem priekšnamā, gan sezonas apaviem skapī. Kad tas nav nepieciešams, to iespējams viegli salocīt vai pat salikt vairākus plauktus vienu uz otra. Vienu uz otra iespējams salikt 3 plauktus, lai maksimāli izmantotu pieejamo vietu.
Foto: Publicitātes foto
  • MURVEL apavu organizators par 1 eiro ļauj tai pašā vietā – skapī vai priekšnamā – izvietot divreiz vairāk apavu. Tas ietaupa vietu, jo apavi tiek glabāti viens uz otra, tāpēc ir vieglāk ieviest kārtību.

IKEA samazina cenas


Ar mērķi veicināt labāku ikdienas dzīvi daudziem cilvēkiem, IKEA no 2024. gada februāra samazinājis cenas vairāk nekā 1000 preču. Cenas tiks samazinātas ievērojamai mājokļa mēbeļu klāsta daļai, aptverot simtiem preču dažādās kategorijās – sākot no tādām ikoniskām mēbelēm kā dīvāni, atpūtas krēsli, dažādi uzglabāšanas risinājumi un beidzot ar interjera priekšmetiem. Piemēram, cena kastei DRONA samazināta no 3,99 eiro līdz 2,99 eiro, plauktam KALLAX - no 44,99 eiro līdz 39,99 eiro, kumodei ar atvilktnēm MALM - no 59,99 eiro līdz 49,99 eiro, rakstāmgaldam MICKE - no 99 eiro līdz 79 eiro. Tie, kas vasaras sezonai sāk gatavoties laikus, atradīs NÄMMARÖ kolekcijas preces par zemāku cenu. Cenas tiks samazinātas arī dažādiem guļamistabas tekstilizstrādājumiem, piemēram, siltajai segai SMÅSPORRE, kā arī rāmim TROFAST un daudziem citiem mājas interjera risinājumiem.

IKEA preces par jaunu, zemāku cenu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!