Mēs darām tā
Kas slēpjas Liepājas teātra tērpu noliktavā
Mēdz teikt, ka modes tendences ir īstermiņa prieks ar ilgtermiņa sekām – tekstilizstrādājumi ir viens no planētas lielākajiem piesārņotājiem. Mēs katrs esam atbildīgs par to, lai drēbes pēc pāris uzvilkšanas reizēm nenonāktu atkritumos, bet ko ar izrādēm paredzētajiem tērpiem dara Liepājas teātrī? Raidījuma "Mēs darām tā" vadītāja Madara Botmane ieved mūs teātra aizkulisēs.
Kostīmu pārraudzītāja Kristīne Bernarde skatītājiem ļauj ielūkoties slepenajos aizskatuves kambaros, kur glabājas tērpi, apavi, aksesuāri, bižutērija un kažoki no dažādām izrādēm. Viņa to dēvē par "neejošo kostīmu noliktavu", kur dažādi krāšņi un arī pavisam ikdienišķi apģērbi pacietīgi gaida savu nākamo iznācienu. Nekas netiek izmests – arī no šūtajiem kostīmiem pāri palikušie audumu atgriezumi glabājas kastēs, un, kas zina, varbūt arī tie piedzīvos savu atdzimšanu kādā neparastā izrādes kostīmā.
Kampaņā "Mēs darām tā" iepazīsimies ar 25 jaunām pieredzēm videostāstu veidā. Katrs no stāstiem ļauj sekot līdzi raidījuma galveno varoņu dienas gaitām, īpašu vērību pievēršot viņu iestrādātajai zaļā dzīvesstila rutīnai. Skaties un uzzini, cik daudzveidīgi ir videi draudzīgi ikdienas paradumi Latvijas kopienās, komūnās, kolektīvos, apkaimēs un vairāku paaudžu ģimeņu mājvietās.
Skaties vēl:
Kampaņu "Mēs darām tā" īsteno VFS Films studija ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu.
Projekts sadarbībā ar:
VFS Films KOMANDA:
SCENĀRIJU AUTORI
Kristīne Pleša, Madara Botmane
REŽISORS
Dainis Kļava
Mākslinieks
Kristaps Epners
ANIMĀCIJAS
PRODUCENTI
Uldis Cekulis, Kristīne Pleša
VIDES EKSPERTE
Elīna Kolāte
Kristaps Neimanis, Mārtiņš Kontants
SABIEDRISKĀS ATTIECĪBAS UN KOMUNIKĀCIJA
Baltic Communication Partners
Delfi brand studio KOMANDA:
SATURS
Ketija Nuķe-Osīte, Līga Švāne
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
PROJEKTU VADĪBA
Ēriks Radželis
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Aija Daukste
Krišjānis Bušs