Mēs darām tā
Kādi dārgumi un butaforijas glabājas Liepājas teātra kambaros
Iespaidīgās dekorācijas un tērpi ir tikai neliela izrādes daļa, kas tiek parādīta skatītāju acīm. Savukārt aizskatuvē kūsā teātra ļaužu sabiedrība, un tikai šie cilvēki zina, cik daudz darba tiek ieguldīts stāsta iedzīvināšanā uz skatuves. Raidījums "Mēs darām tā" ielūkojas Liepājas teātra telpās, kur jaušama antikvāra elpa un nākamo izrādi gaida dažādas butaforijas.
Teātra butafore Eva Pempere un dekoratore Jolanta Miķelsone atklāj, kā top izrāde, stāstam kļūstot par uzvedumu. Viss sākas ar nelielu maketu kastīti, kurā tiek veidots miniatūrs skatuves noformējums. Pēc tam seko nepieciešamo materiālu un krāsu piemeklēšana, šūšana, zāģēšana, skrūvēšana un daudzi citi darbiņi. Vai zinājāt, ka rekvizīti pēc izrādēm netiek utilizēti? Tie visi glabājas noliktavā un tiek izmantoti atkārtoti. Porcelāna trauki, mūzikas instrumenti, darbarīki, mēbeles un kastīšu kastītes – te nekas netiek izmests.
Kampaņā "Mēs darām tā" iepazīsimies ar 25 jaunām pieredzēm videostāstu veidā. Katrs no stāstiem ļauj sekot līdzi raidījuma galveno varoņu dienas gaitām, īpašu vērību pievēršot viņu iestrādātajai zaļā dzīvesstila rutīnai. Skaties un uzzini, cik daudzveidīgi ir videi draudzīgi ikdienas paradumi Latvijas kopienās, komūnās, kolektīvos, apkaimēs un vairāku paaudžu ģimeņu mājvietās.
Skaties vēl:
Kampaņu "Mēs darām tā" īsteno VFS Films studija ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu.
Projekts sadarbībā ar:
VFS Films KOMANDA:
SCENĀRIJU AUTORI
Kristīne Pleša, Madara Botmane
REŽISORS
Dainis Kļava
Mākslinieks
Kristaps Epners
ANIMĀCIJAS
PRODUCENTI
Uldis Cekulis, Kristīne Pleša
VIDES EKSPERTE
Elīna Kolāte
Kristaps Neimanis, Mārtiņš Kontants
SABIEDRISKĀS ATTIECĪBAS UN KOMUNIKĀCIJA
Baltic Communication Partners
Delfi brand studio KOMANDA:
SATURS
Ketija Nuķe-Osīte, Līga Švāne
REDAKTORS
Kristīne Melne
DIZAINS
Ralfs Eglītis
IZSTRĀDE
PROJEKTU VADĪBA
Ēriks Radželis
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Aija Daukste
Krišjānis Bušs