Foto: Publicitātes foto

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) aicina jaunuzņēmumu pārstāvjus un uzņēmējus doties ''Nacionālā ceļojumā: atzīmējot divdesmito gadadienu Latvijas dalībai NATO". Pasākums notiks divas dienas - Inovāciju domnīca 2024.gada 22.maijā Rīgā, RTU Zinātnes un inovācijas centrā, un pieredzes vizīte 23.maijā Liepājā, pie uzņēmuma SIA ''Global Wolf Motors''.

Pasākuma mērķis ir iepazīt Latvijas jaunuzņēmumu potenciālu, aicināt tos pievienoties aizsardzības industrijas kopienai un veidot "jaunu aizsardzības industrijas paaudzi". Tas ir svarīgi, ņemot vērā faktisko ģeopolitisko situāciju, reālo kara darbību Eiropā un pieaugošās vajadzības pēc tehnoloģijām gan nacionālā, gan NATO līmenī. Pasākums būs noderīgs tiem uzņēmējiem, kuri vēlas sadarboties ar NATO, iesaistīties NATO izsludinātajos iepirkumos un attīstīt savas inovācijas.

22.maijā RTU Zinātnes un inovāciju centrā ir paredzēta diskusija: Sadarbība nākotnē - NATO iniciatīvas sadarbībai ar aizsardzības industriju, pētniecības iestādēm un jaunuzņēmumiem, kuru vadīs UniLab vadītājs Andra Baumanis. Savukārt otro diskusiju Latvijas 20 gadi NATO uzņēmēju un pētnieku acīm vadīs DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle. Sarunas ietvaros ar savu pieredzi dalīsies Latvijas uzņēmumu pārstāvji un zinātnieki. Diskusijas mērķis ir apspriest, kā Latvijas uzņēmumi un pētniecības iestādes ir īstenojušas sadarbību ar NATO, izvērtēt sasniegto un nākotnes attīstības iespējas jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos.

Otrajā pasākuma dienā, 23.maijā, paredzēts izbraukums uz Liepāju, kur izbraukuma vizītes ietvaros paredzēta saruna par NATO aktuālajām inovāciju aktivitātēm un diskusija par Latvijas pētniecības iestāžu un jaunuzņēmumu potenciālu. Pasākuma ietvaros paredzēta iepazīšanās ar Klāva Ašmaņa, SIA '’Global Wolf Motors’’ īpašnieka, pieredzes stāstu un testa braucieni ar uzņēmuma ražotajiem militārajiem elektroskūteriem

Pasākums norisināsies ar NATO un Eiropas Savienības fondu atbalstu.

Dalība pasākumā tikai reģistrētiem un apstiprinātiem dalībniekiem. Reģistrācija līdz 17/05: ŠEIT

Ar pasākuma programmu var iepazīties: Šeit

Papildu informācija

DAIF Latvija Eiropas Savienības fonda projekta Nr. 5.1.1.2.i.0/3/24/A/CFLA/008 "Sadarbības tīkla izveide" ietvaros ir izveidojusi Latvijas Drošības un aizsardzības sadarbības tīklu (turpmāk – ST), kurā šobrīd apvienojušies 32 uzņēmumi un 6 augstākās izglītības iestādes. ST mērķis ir nodrošināt finansējumu Latvijas drošības un aizsardzības industriju, izglītības un pētniecības iestāžu starptautiskās sadarbības, pētniecības un attīstības investīciju apjoma palielināšanai atbilstoši nacionālā, Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas līmenī noteiktajām prioritātēm iekšējai un ārējai drošībai.

Vairāk informācija: www.federacija.lv, sekojiet jaunumiem: Facebook: Federacija.lv, LinkedIn: FSDI Latvia YouTube: FSDILatvia un X: DAIF_Latvija

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!