Foto: Publicitātes foto

Visiem, kas gaida iespēju izmēģināt "Microsoft Windows" mākslīgā intelekta (MI) funkcijas – jaunākais "Asus Vivobook S 15 (S5507)", uzņēmuma pirmais "Copilot+" dators ar "Windows 11" MI funkcijām būs pieejams no 18. jūnija! Iepriekšpasūtīšana ir pieejama no šodienas.

Tehnoloģiju nozare jau vairāk nekā gadu ir pastiprināti pievērsusies mākslīgā intelekta iespējām. Pirmie darbam ar mākslīgo intelektu paredzētie klēpjdatori tirgū nonāca decembrī, un tagad "Asus Vivobook S 15 (S5507)" ieņem vietu uzmanības centrā kā jaunākais "Copilot+" dators.

"Asus Vivobook S 15 (S5507)" ar virkni modernu MI programmatūras funkciju no "Microsoft", piemēram, "Copilot", "Live Captions" un "Recall", ne tikai nodrošina iespaidīgu funkcij klāstu, bet izceļas arī ar aparatūras kvalitāti. Aplūkosim to ciešāk:

  • Lielāks akumulatora darbības ilgums: "Vivobook S 15" var lepoties ar iespaidīgu akumulatora darbību vairāk nekā 18 stundu garumā, pārspējot "Apple MacBook" par aptuveni 10%.

  • Pārsteidzošs displejs: "Vivobook S 15" visās konfigurācijās ir aprīkots ar 3K OLED displeju, kas nodrošina izcilu satura vizuālo baudījumu. Tāpat displejs ir saudzīgs acīm un izstaro par 70% mazāk zilās gaismas nekā tradicionālie LCD displeji.

  • Plašs ievadizvades portu komplekts: Lai nodrošinātu ērtu savienojamību ar piederumiem, "Vivobook S 15" ietver 4 USB portus, HDMI portu, microSD karšu lasītāju un audio ligzdu

Rezumējot – "Vivobook S 15" apvieno progresīvus MI uzlabojumus ar augstākās klases aparatūru, un tādējādi ir lieliska izvēle darbam, izklaidei un vispārējai lietotāju apmierinātībai.

Līdz ar "ChatGPT" izrāvienu, kas sabiedrību iepazīstināja ar lielajiem valodas modeļiem un radīja būtiskas pārmaiņas tehnoloģiju nozarē, datu centru skaitļošanas jauda pārsniedza cerības.

Tagad vairāk nekā 60% operāciju tiek veiktas mākonī, radot abonēšanas izmaksu pieaugumu, jo arvien vairāk MI pakalpojumu kļūst pieejami tiešsaistē. Piemēram, mākoņpakalpojuma rēķins vidējam satura veidotājam mūsdienās ir par 200% lielāks nekā attiecīgā lietotāja izdevumi par mūzikas un straumēšanas pakalpojumiem. Šī tendence, visticamāk, turpināsies, ja vien skaitļošanas uzdevumi daļēji netiks pārcelti uz lokālām sistēmām.

Tādējādi mākoņa un iebūvēto pakalpojumu apvienošana veicinās drošību un izdevīgumu, jo pakalpojumi un lietotnes darbinās mākslīgā intelekta procesus lokāli.

"Copilot+" dators iezīmē "Qualcomm Snapdragon X Elite" procesora debiju – tas ir pirmais procesors, kas īpaši paredzēts darbībai ar "Windows on ARM". Tehnoloģiju entuziasti par šo brīdi ir sapņojuši jau gadiem, slavējot šāda risinājuma priekšrocības salīdzinājumā ar tradicionālajiem klēpjdatoriem – piemēram, augstāku jaudu ar zemāku enerģijas patēriņu un krasi palielinātu akumulatora darbības ilgumu.

ARM procesori nodrošina ievērojami augstāku energoefektivitāti nekā to konkurenti, panākot maksimālu veiktspēju ar vien trešdaļu no līdzšinējā enerģijas patēriņa. Tas nozīmē neticamu akumulatora darbības ilgumu. Tāpat kā viedtālruņi, klēpjdatoriem, kas darbojas ar ARM procesoriem, spēj nodrošināt izcilu darbības un gaidstāves ilgumu, kas mērāms vairākos desmitos stundu – tas būtiski atšķiras no līdz šim ierastā klēpjdatoru darbības ilguma.

"Vivobook S 15 S5507" ir pirmais šāda veida modelis, ko varat iepriekš pasūtīt jau šodien šeit.

  • OS: Windows 11 Pro

  • CPU: Qualcomm Snapdragon X Elite

  • RAM: 16 vai 32 GB LPDDR5x

  • Atmiņa: 1 vai 2 TB PCIe Gen 4

  • Displejs: 3K OLED 120 Hz, 16:9

  • Akumulators: 70 Wh (17+ stundas darbības)

  • Porti: 2x USB4, 2x USB 3.2 Gen1 Type A, 1x Micro SD karšu lasītājs, 1x HDMI 2.1, 1x 3,5 mm audio ligzda

  • Izmēri: 352 x 227 x 14,7-15 mm.

  • Svars: 1,42 kg

  • Materiāls: Metāls

  • Iepriekšpasūtīšanas cena: 1199 EUR

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!