Foto: DELFI

Es neesmu mazo austiņu cienītāja, bet, tā kā neesmu arī pats uzmanīgākais cilvēks, nesen pazaudēju “lielās ausis” un tagad esmu jaunu austiņu meklējumos, ar interesi piekritu patestēt jaunās “Huawei FreeBuds Pro 3”.

Saņemot austiņas un tās izpakojot, pirmais iespaids bija sajūsma par pievilcīgo dizainu un krāsu – man bija atsūtītas austiņas zaļajā tonī, kas dzīvē izskatās vēl labāk nekā "Huawei" reklāmas materiālos. Klasiskāku vērtību cienītājiem austiņas pieejamas arī baltā (Ceramic White) un pelēkā (Silver Frost) tonī, bet austiņas dizaina ziņā izskatās tik labi, ka nevienā no gadījumiem nebūs grūti tās pieskaņot ikdienas gaitu stilam.

Mazāk ir labāk un stilīgāk

Pirms trim gadiem biju izmēģinājusi pirmās "Huawei FreeBuds Pro" austiņas, tāpēc tiešām spēju novērtēt to, ka jauno austiņu dizainā ir īpaši piedomāts pie to ērtas izņemšanas no kastītes. Tāpat tās ir daudz ērtākas valkāšanai – ja atceros, ka pirmās paaudzes "FreeBuds Pro" ķērās aiz šalles (vai sejas maskas gumijas, kas tolaik bija mūsu ikdiena), tad "FreeBuds Pro 3" lieliski pieguļ ausij un ir teju nejūtamas. Izmēģināju tās gan ikdienas pastaigās, gan sporta zālē, gan rosoties pa mājām, un vairākas reizes pieķēru sevi aptaustām, vai kāda no austiņām nav izkritusi, – tieši tik "nejūtamas" ausīs tās ir.

Tehniskie rādītāji liecina, ka jaunās austiņas ir par 5% vieglākas nekā iepriekšējās, bet to kastīte kļuvusi par 4,5% mazāka, salīdzinot ar iepriekšējo modeli.

Piedomāts ne tikai par dizainu, bet arī lietojamību – nanostikla kastīte esot par 32% izturīgāka pret nolietošanos, salīdzinot ar "FreeBuds Pro 2". Man kā ļoti neuzmanīgam cilvēkam šis ir ļoti svarīgs aspekts, un jāatzīst – izmēģinājuma laikā ik pa brīdim neuzmanīgi iemetot kastīti kabatā vai somā ar atslēgām, telefonu, kastaņiem, lūpukrāsām un citiem niekiem, tā pēc divām nedēļām izskatījās kā jauna.

Foto: DELFI
Domājot par dažādu ausu izmēriem, "Huawei FreeBuds Pro 3" līdzi nāk arī dažāda izmēra gumijas uzliktņi. Jaunums – tagad tiek piedāvāts arī XS izmērs.

Sazināties vai norobežoties – tava izvēle

Ja ikdienas gaitās e-pasta vai citas rakstiskas saziņas vietā vēl izvēlies sazvanīties ar cilvēkiem, "Huawei FreeBuds Pro 3" nodrošinās labu un skaidru dzirdamību abos virzienos. Savām sarunām ārpus darba laika neviļus gadījās izvēlēties ne tās klusākās vietas – lietaina darbadienas pievakare pilsētas centrā, Centrāltirgus paviljons brīvdienā, lielveikals karstākajā stundā – un visos šajos gadījumos, pateicoties austiņu "Pure Voice 2.0" tehnoloģijai, sarunbiedri nesūdzējās par dzirdamību. Kā sola "Huawei", salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes austiņām, jaunās runātāja balsi gan balss, gan video zvanos uztver divarpus reizes labāk.

Protams, vienlīdz svarīgs ir laiks, kad vari norobežoties no trokšņiem, un te, protams, talkā steidz trokšņu slāpēšana. Tā "Huawei FreeBuds Pro 3" ir kļuvusi vēl labāka, un līdz ar ieslēgtu vai izslēgtu trokšņu slāpēšanu ierasti var izvēlēties arī "awarness" režīmu, kas ļaus nepalaist garām sarunas, kas attiecas uz tevi. Austiņas var lepoties ar "Intelligent ANC 3.0" (ANC – aktīvā trokšņu slāpēšana), kas ir uzlabots mākslīgā intelekta adaptīvs trokšņu slāpēšanas algoritms, kas reāllaikā piedāvā par 50% labāku trokšņu slāpēšanu (salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes austiņām). Vēl daudzveidīgākai pieredzei var izmantot "AI Life" lietotni, kur labāki skaņu lietpratēji vai jutīgāku ausu īpašnieki var paspēlēties vēl ar citiem režīmiem.

Dažreiz man darbā gribas izslēgt apkārtējos trokšņus, bet mūzika šķiet traucējoša. Diemžēl "Huawei FreeBuds Pro 3" apkārtējo trokšņu slāpēšana bez ieslēgtas mūzikas neattaisnoja manas cerības, bet tādu, kuri vēlas vienkārši patverties klusumā, noteikti nav pārāk daudz. Ja izvēlamies savu iecienītāko mūzikas izlasi produktīvai darba dienai vai kopā ar trokšņu slāpēšanu ieslēdzam telefonā "balto troksni", kolēģu balsis izzūd tālumā un nekas vairs neliedz fokusēties uz darba uzdevumu. Trokšņu slāpēšanu izbaudīju un novērtēju arī trīs stundas garajā braucienā ar vilcienu no Rīgas uz Liepāju, kad, iegrimusi studiju obligātajā lasāmvielā, ausīs šalkojot "baltajam troksnim", vienā brīdī pat drusku sabijos, jo pilnīgi biju aizmirsusi, kur atrodos.

Komforts ir detaļās

Austiņu vadība ir ierasti ērta – labās austiņas saspiešana trokšņu slāpēšanas kontrolei, vieglāka saspiešana pauzēšanai un citas vienkāršas un intuitīvi saprotamas darbības, kuras vēl ērtākas padara jaunais kājiņu dizains.

Foto: DELFI
"Huawei FreeBuds Pro 3" ir iespējams savienot ar divām dažādām ierīcēm vienlaikus, kas ļauj tās vadīt, piemēram, vienlaikus no telefona un viedpulksteņa. Šo iespēju var izmantot arī starp dažādu operētājsistēmu ("iOS" un "Android") ierīcēm, bet pati to izmēģināt nevarēju.

Protams, viens no vissvarīgākajiem jautājumiem – cik bieži "Huawei FreeBuds Pro 3" ir jālādē? Ar izslēgtu aktīvo trokšņu slāpēšanu tās ar vienu uzlādi var darboties līdz 6,5 stundām, bet, izmantojot austiņu uzglabāšanas un uzlādes kastītē ietverto akumulatoru, darbības laiks sasniedz 31 stundu. Protams, viss ir atkarīgs no austiņu lietošanas paradumiem.

Ar interesi gaidu, kādus tehniskus uzlabojumus nākotnē "Huawei" veiks savām austiņām, jo jau šīs startē ar dažādiem iespaidīgiem skaņas kvalitātes apsolījumiem pat mūzikas profesionāļiem. Ikdienas lietojamībā "Huawei FreeBuds Pro 3" ir patiesi ērts un stilīgs gadžets ne tikai, lai klausītos mūziku vai podkāstus, bet arī risinātu svarīgus un mazāk svarīgus jautājumus telefonzvanos, piedalītos videokonferencēs vai vienkārši dažreiz nedaudz norobežotos no apkārtējās vides.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!