Foto: Reuters

Jā, Francijas prezidents Emanuels Makrons patiešām nodarbojas ar muskuļu rādīšanu. Varam vien minēt, vai foto, kurā viņš redzams boksa treniņcīņā, sociālajos tīklos iepludināts, lai parādītu valsts galvas sporta mīlestību vai demonstrētu bicepsus savam ilggadējam telefonsarunu biedram Vladimiram Putinam. Kā zinām, Kremļa saimnieks gadiem ilgi ar foto un video liecībām rādījis savu labo fizisko formu un izmantojis sportu, lai atgrieztu Krievijas tautai lepnuma sajūtu par tās panākumiem pasaules arēnā.

Ir tikai apsveicami, ja četrus mēnešus pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm Emanuels Makrons vēlējies veicināt franču kā sportiskas nācijas tēlu. Bet nebrīnīsimies, ka Eiropas galvaspilsētās Francijas prezidenta oficiālā fotogrāfa uzņemto bildi uztver arī kā Elizejas pils atbildi Kremļa uzsāktajam destabilizācijas darbību kopumam.

Kopš 26. februāra, kad Makrons nāca klajā ar prātojumiem par iespēju nosūtīt karaspēku uz Ukrainu, viņš ir kļuvis par Krievijas "troļļu" personīgo uzbrukumu objektu, ko pastiprinājusi izbijušā prezidenta Dmitrija Medvedeva apsaukāšanās tīmeklī, kur "Napoleons" ir maigākais no epitetiem. Kā raksta "Le Monde", iepriekš viņš, izmantojot "France 24" ziņu sižeta viltojumu, bija izplatījis baumas, ka Kijiva plāno nogalināt Makronu viņa Ukrainas apmeklējuma laikā un atentātā vainot Maskavu. Nav nekas jauns, ka Maskavas amatpersonas turpina sagrozīt Francijas diplomātijas pārstāvju teikto. Jaunums ir tas, ka Francija savas jaunās stratēģijas ietvaros vairs nekautrējas publiski nosodīt Krievijas dezinformācijas uzbrukumus. Uzskatāms piemērs ir Francijas nodoms ierosināt ES līmeņa sankcijas pret tiem, kas stāv aiz dezinformācijas izplatīšanas, ņemot vērā to, ko Parīze uzskata par pieaugošiem Krievijas centieniem destabilizēt bloku

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!