Foto: Publicitātes foto

Šodien cilvēkiem svarīga ir vairs ne tikai elementāra izdzīvošana, bet arī tālāka personības attīstība un laba veselība. Tie laiki, kad darba devējs varēja cerēt, ka nozares vidējā alga un dažas atvaļinājuma nedēļas gadā darbiniekus darīs laimīgus un noturēs amatos, ir beigušies. Tā kā cilvēki ir katra uzņēmuma lielākā vērtība, tad asajā konkurencē par darbiniekiem uzvar tie uzņēmumi, kuri šo atziņu ņem vērā un labāk spēj piemēroties pārmaiņām.

Slimības lapu "atsitiens", protams, gulstas arī uz darba devējiem, tādēļ preventīvas rūpes par savu darbinieku labbūtību ikdienā, atbilstošiem darba apstākļiem tiešā mērā ir arī darba devēja rokās.

Cilvēks vēlas būt vesels, darba devējs vēlas veselus darbiniekus , kas strādā produktīvi, un arī valsts vēlas, lai izmaksas par ārstēšanu un slimības dienu kompensāciju būtu maksimāli zemas. Kā pie tā nonākt?

Te pozitīvu ieguldījumu var sniegt gan darba devējs, gan valsts.

Latvijā veselības apdrošināšana ir viens no populārākajiem darba devēju papildu bonusiem saviem darbiniekiem, taču tā ne tuvu nav nodrošināta visiem strādājošajiem. Turklāt, līdz 2023. gada beigām, Latvijā bija spēkā ļoti sens un salīdzinoši ļoti zems slieksnis summai, par kādu darba devējs,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!