Ventspils pašvaldība aicina māksliniekus piedalīties starptautiskajā koktēlniecības simpozijā "Papeļu māksla 2005", kas notiks no 1. līdz 10.jūnijam, informēja Ventspils pilsētas galvenais dārznieks Jānis Krainis.
Tēlniecības darbnīcā piedalīties aicināti tēlnieki no Latvijas, Francijas, Nīderlandes, Somijas un citām valstīm. Viņiem līdz 15.aprīlim jāiesniedz savu ideju skices vai maketi. No iesūtītajām idejām speciāla žūrija izvēlēsies desmit interesantākos un atraktīvākos priekšlikumus un darbu autorus uzaicinās iecerētās idejas izgatavot Ventspilī.

Krainis pastāstīja, ka šogad simpozija tēma ir "džungļu iemītnieki", jo gatavos darbus paredzēts izstādīt topošās džungļu takas malās Piejūras parkā.

Simpozijs Ventspilī notiek jau piekto gadu pēc kārtas, arī šoreiz tēlniecības darbus mākslinieki izgatavos no nozāģētajiem papeļu koka bluķiem.

Iepriekšējos simpozijos mākslinieki radīja bērnu rotaļām piemērojamus koktēlniecības darbus, interesantu formu soliņus un citas skulptūras, kas izvietotas pilsētas parkos un atpūtas vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!