Foto: Publicitātes foto
Tik absurdai tēmai kā Krievijas politologa Mihaila Aleksandrova izteikumi vairāk piestāvētu "TVīkla" manierē veidotie zīmējumi "paintā", bet, ņemot vērā, ka nesenajos atbildes meklējumos uz jautājumu "Kas ir Kārlis Langins?" tiku nokristīts par feļetonistu, es centīšos darīt godu savam jaunajam titulam ar tēlainākiem izteicieniem un kalambūriem. Anniņu saukšu par Kanniņu un visādi centīšos radīt iespaidu, ka mana naida artikulācijām ir cēls mērķis.

Otrdien pamanīju tvītu, kas vēstīja, ka Krievijas politologs aicina okupēt Baltijas valstis kā atbildes soli ASV uzbrukumam Sīrijai. Tvītu noslēdza saīsinātā saite. Saīsinātās saites priekšrocība un posts ir faktā, ka tu nezini kurā murgu izgāztuvē tu attapsies ar izgrieztu nieri. No tvīta vēstījuma nospriedu, ka kāds no "TVīkla" redakcijas palielinājis heroīna devu, taču izrādījās, ka ruporā brēc "Nediena".

Izlasīju rakstu, no tā sapratu, ka onkulis izteicies savā "Livejournal" blogā un kādā ziņu portālā kā privātpersona. Tā vietā, lai paironizētu, ka uz vardarbīgu okupāciju aicina "Neatkarīgo Valstu Sadraudzības" biedrs, "Nedienas" aģentūra bloga ierakstu padarīja par galveno ziņu. Piedevām, ziņas atsauce bija uz tulku biroju baltija.lv, kas man rada iespaidu, ka par rakstu bija atbildīgs tas redakcijas īpašais loceklis, kas spēj izrunāt tikai patskaņus, atalgojumu saņem uzlīmju formā un ir visiem draugs. Protams, baiļu un neomulīguma sajūtas sēšanas vilcieniņā leca visas citas ziņu aģentūras, bet tas saprotams -, katra portāla lojālie komentētāji ir pelnījuši spaini kartupeļu mizu savā silē.

Bet, ja nopietni? Skaidrs, ka konkrēto pārpublicēto bloga ierakstu piefiksēja mediju monitoringā pēc atslēgas vārdiem, bet, kāpēc tas kļuva par "Nedienas" galveno ziņu, ir divi varianti. Pirmais - žurnālisti painteresējās par konkrēto politologu un, sapratuši, ka viņa viedoklis ir tikai skaļa virsraksta vērts, nolēma netērēt laiku tēmas iztirzāšanai. Otrais - cilvēki kaimiņu portālā tikai spēlē "žurnālistos" un neesot apveltīti ar pietiekamu intelektuālo kapacitāti teksta analīzei, tikai pārdod skaļus virsrakstus bez pievienotās vērtības. Kā sapratāt, jebkurā gadījumā, cilvēki ziņu portālos ir iegrūduši jums nemiera dunci dvēslē, lai varētu negausi mīcīt savās mutēs reitingu speķi.

Lai labāk izprastu situāciju, apskatījos arī citus Aleksandrova kunga "Livejournal" bloga ierakstus. Aleksandrova kungs savos ierakstos pret valstīm un nācijām izturas tik bezpersoniski, ka rodas iespaids - viņš ir ļoti distancējies no realitātes un domā ne tikai ārpus kastes, bet arī ārpus trim dimensijām. Šaha spēlēšana uz pasaules kartes ir viņa "eskeipisms" un, visticamāk, ir garīgais radinieks ar tādiem viedokļa līderiem kā Andris Orols un Roberts Klimovičs.

Sīrijas pilsoņu karš un no zarīna mirstošie tūkstoši!!! Buboņu mēra atdzimšana Kirgizstānā!!!  ASV ļodza ANO jēgu, tēlojot pasaules policistus!!! Krievija okupēšot Latviju!!! Narkotikas, nelaimes gadījumi, kataklizmas un groteski attēli rada iespaidu, ka pasaules gals nevis tuvojas, bet ir jau noticis. Bet patiesība ir tāda, ka pasaule nekad nav bijusi tik mierīga kā šodien. Nekad, kopš Kains konstatēja, ka Dievs nav vegāns. Problēma ir mūsu ģenētiskajā nosliecē uz negatīvām ziņām, kas palīdzējusi mums izdzīvot gadu tūkstošiem. Tā tagad ir padarījusi mūs atkarīgus no ziņu portālu virināšanas, kārtējās nelaimes gaidās. Un ir cilvēki, kuri nekavēsies tirgot bailes pat savām mātēm, kamēr to sastrādātajās rokās nesāks drebēt korvolola tabletes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!