Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai arī Bostonas "Celtics" komanda piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas otrajā mačā savā laukumā, šobrīd nav nekāda pamata satraukumam, jo jāuzlabo ir tikai sīkas spēles nianses, pēc ceturtdienas treniņa Ziemeļamerikas medijiem sacīja latvietis Kristaps Porziņģis.

Jau vēstīts, ka pēc divām spēlēm regulārā čempionāta spēcīgākā komanda "Celtics" sērijā līdz četrām uzvarām cīnās neizšķirti 1-1 ar Maiami "Heat", kas pārvarēja "play-in" turnīru.

"Bija acīmredzams, ka "Heat" spēlēja fiziskāk un katru mūsu darbību padarīja sarežģītāku," spēli komentēja Porziņģis. "Mēs paši bijām nedaudz stagnējoši. Mums vajadzētu spēlēt savā veidā un nevajadzētu pielāgoties viņiem. "Heat" ļoti labi izdarīja metienus. Mēs esam sapratuši, ko varam darīt labāk, bet to tagad negribu stāstīt. Ejot uz priekšu, mums ir liela pārliecība."

Porziņģis skaidroja, ka "Heat" otrajā mačā visu darīja mazliet agresīvāk, brīžiem aizsardzībā spēlēja riskanti, bet "Celtics" vajadzētu darboties precīzāk, izdarīt labākas piespēles un "tīrākus" metienus. "Šīs lietas rada lielu starpību. Man vienkārši nebija laba spēle uzbrukumā. Aizsardzībā nospēlēju solīdi. Spēles plānu mēs izpildījām labi, bet visu izšķīra mazās lietas."

"Mums šobrīd nav nekāda pamata satraukumam," viņš turpināja. "Viņi spēlēja ar mazāku spiedienu, viņi metienus izdarīja ar lielāku brīvības sajūtu. Mēs bijām saspringtāki."

Liepājnieks norādīja, ka spēlēs svarīgi domāt par katru nākamo uzbrukumu, nevis iedzīt sevi "bedrē" par pāris neveiksmīgām epizodēm pēc kārtas. "vienmēr var notikt kaut kādas "trakas" lietas. Basketbols ir jautra spēle, tā ir jāizbauda," teica Porziņģis.

Lai arī latvietim pagājušā spēle uzbrukumā bija diezgan vāja, gūstot tikai sešus punktus un no spēles trāpot vienu vienu no pieciem divpunktu metieniem, viņš centās darīt visu, lai tā neietekmētu viņu aizsardzībā.

"Šajā līmenī neviens nedrīkst ļaut sliktai spēlei uzbrukumā ietekmēt sniegumu aizsardzībā. Protams, tas ir dabiski (ja tā notiek). Ja aizmet garām, jādomā par nākamajām darbībām. Izslēgšanas spēles rezultativitāte ir mazāka, tāpēc uzbrukumā neviens nejūtas brīvi. Jādomā par nākamo epizodi, lai liktu sev justies labāk," teica Porziņģis.

Sērija trešo spēli Maiami abas komandas aizvadīs naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!