Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Visi pārdzīvojumi tiem, kas ierodas patlaban Ukrainā, šķērsojot valsts rietumu robežu, sākas jau uz pašas robežas. Ir smagi noraudzīties, kā skumjām sejām māmiņas un vecmāmiņas kopā ar saviem bērniem kājām iet pāri robežai ar Poliju. Daļa no bēgļiem vēl pavisam nesen izbraukuši no apdraudētajām pilsētām un mazākām apdzīvotajām vietām. Citi pirms trīs, četrām dienām. Vieni zina precīzi, kurp dodas, bet daļai tas nav zināms. Viņi nonāks bēgļu uzņemšanas centros.

Esmu šoreiz nokļuvis pie robežas ar trim militārās lietas pārzinošiem pieredzējušiem zemessargiem. Vedam palīdzību starptautiskajam bataljonam Ļvivas reģionā. Saziedotas divas automašīnas, medikamenti, zābaki, uzkabes un citas lietas. Zinām, ka vajadzību ir daudz. Mani ceļabiedri, stingri cieti vīri, nevar noslēpt savas sajūtas. Acīs miklums. Gribas uzdot jautājumu debesīm – vai tā ir taisnība!? Kā viens fašistisks nezvērs var ņirgāties par veselu valsti un nāciju! Viens no vīriem, vārdā Aigars, pastāsta, ka pret tiem, kas šādā situācijā var atbalstīt Putinu, nepieciešams izturēties sevišķi bargi.

Protams, turpmākajā ceļā daudz runājam par pašreiz aktuālāko jautājumu, vai NATO un Rietumiem būtu jāslēdz gaisa telpa virs Ukrainas. Mūsu viedoklis ir vienāds – tas būtu jādara, jo tā taču nav Krievijas Federācijas gaisa telpa. Cik ilgi iespējams noraudzīties, kā Putina militārie bandīti iznīcina cilvēkus un līdz ar zemi nolīdzina pilsētas? Domājam tāpat kā visi šajās dienās satiktie ukraiņi. Putina impērija ir jāaptur šeit Ukrainā. Tagad vajadzētu būt pilnīgai skaidrībai, ka līdzās šai agresīvajai valstij, ja tā nepiedzīvos ārkārtas pārmaiņas, nekad miera nebūs nevienam no kaimiņiem. Ne ukrainim, ne moldāvam, ne gruzīnam, ne baltietim. 

Daudzas reizes dienā ukraiņu policistiem, karavīriem un citiem ļaudīm sakām: "Slava Ukraine!" Uz to noskan atbilde: "Gerojam slava!"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!