Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Ogres pašvaldības domes attieksme pret Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadību neizgaismo lokālas, konkrētās pašvaldības ietvaros risināmas problēmas, bet gan kliedz pēc valsts līmeņa risinājuma, lai līdzīgas situācijas neeskalētos citās pašvaldībās. Nesaskaņas starp Ogres mēru Egilu Helmani (NA) un Ogres muzeja vadību kļuva publiskas pēc tam, kad muzejs atteicās rīkot ar Putina Krieviju saistītajam uzņēmējam Pjotram Avenam piederošās porcelāna kolekcijas izstādi.


Nesaskaņas starp Ogres mēru Egilu Helmani (NA) un Ogres muzeja vadību kļuva publiskas pēc tam, kad muzejs atteicās rīkot ar Putina Krieviju saistītajam uzņēmējam Pjotram Avenam piederošās porcelāna kolekcijas izstādi. 

Saistībā ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā Eiropas Savienība (ES) Avenam ir noteikusi sankcijas. Lai arī sākotnēji Helmanis noliedza tikšanās faktu ar Avenu, tomēr vēlāk atzina, ka viņš ir ticies ar ES sankcijām pakļauto personu. Valsts drošības dienests gan nesaskatīja pamatu sākt kriminālprocesu par šo tikšanos un iespējamu sankciju apiešanu, tādējādi pieliekot punktu stāstam par Helmaņa tikšanos ar Avenu, vienlaikus dodot signālu, ka tikšanās ar ES sankcijām pakļautu personu nav sodāma un nosodāma. Tātad tikšanās ar apšaubāmas reputācijas cilvēku ir katra paša izvēle, balstoties uz saviem principiem un morālo stāju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!