Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pēc tam, kad bijušais premjers, tagadējais ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja par gatavību iesaistīties sacensībā par NATO ģenerālsekretāra amatu, atklāts kļuva jautājums, vai viņš plāno kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās un iesaistīties cīņā ar savu partijas biedru Valdi Dombrovski par Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenta amatu.

Līdz šim interesi par šo amatu izrādījis Nīderlandes premjers Marks Rute un Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa. 19. novembrī ar publikāciju starptautiskajā izdevumā "Bloomberg" tapa zināms, ka par šo amatu gatavs cīnīties arī Kariņš. Latvijas politiķa paziņojums savā ziņā nāca kā pārsteigums, jo līdz šim Kariņa vārds neoficiāli izskanēja kā viens no iespējamiem Latvijas kandidātiem uz nākamā EK viceprezidenta amatu. Otrs kandidāts uz šo amatu ir Dombrovskis, kurš tajā atrodas jau ilgstoši.

Vairāki avoti portālam "Delfi" norādīja, ka gaidāmajās vēlēšanās Dombrovskim esot kārtu lielāks sabiedrības atbalsts nekā Kariņam. Ticamākais, līdzīgi aptaujas dati pieejami arī Kariņam, raisot pārdomas par to, cik reāli

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!