Foto: Kadrs no video
2023. gada beigās samērā lielu atpazīstamību ir ieguvis Krievijas seriāls "Puiša vārds"* ("Слово пацана. Кровь на асфальте"), kas stāsta par PSRS 80. gadu jauniešu bandām. Seriāla mūzikas celiņš nokļuva populārāko mūzikas vietņu topos, bet kadri un mīmi no seriāla pārpludināja krieviski runājošo segmentu "YouTube", "TikTok" un "Instagram".

Šogad daudzviet Jaungada korporatīvajos pasākumos tiks atskaņotas seriāla dziesmas un atdarinātas 80. gadu deju kustības. Pats šokējošais: seriāls, neskatoties uz notiekošo karu, kļuvis populārs arī Ukrainā, tādēļ Kultūras ministrija bija spiesta paust publisku nosodījumu.

Ministrija norādīja, ka šis un līdzīgi Krievijas seriāli "popularizē agresorvalstij raksturīgo vardarbību, noziedzību un estētiku, kā arī ienaidnieka propagandu", tādēļ "svarīgi apturēt Krievijas satura izplatīšanu ar pirātisko vai oficiālo ienaidnieka platformu starpniecību, lai novērstu Krievijas informācijas un psiholoģisko operāciju ietekmi uz ukraiņiem, jo īpaši uz pusaudžiem". Neskatoties uz aizliegumiem, daļu pusaudžu tas tieši motivēja noskatīties seriālu, par ko netieši liecina dziesmu topi, kur seriāla grupas "АИГЕЛ" dziesma "Пыяла" joprojām ir Ukrainas "Top 10". Starp citu, Latvijā "Apple Music" "Top 100" šī dziesma arī ir "Top 10".

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!