Foto: DELFI

Viens no jēdzieniem – un diskusiju "objektiem" –, ko 2024. gads noteikti pārmantos no 2023. gada, ir "lojalitāte". Lojalitāte vai tās trūkums parādās gan tādās šķietami marginālās epizodēs kā Jaungada svētku salūts "pēc Maskavas laika", gan jautājumā par apmēram 1100 Krievijas pilsoņu izraidīšanu šogad no Latvijas, jo šie cilvēki nav izpildījuši Imigrācijas likuma grozījumu prasības.

Vispirms gan jāsaka: es nedomāju, ka par lojalitāti liecina arī ikdienā sociālajās platformās t.s. latviešu segmentā vērojamā melu un puspatiesību izplatīšana par savu valsti, lai tikai pierādītu, ka "viss ir slikti". Tomēr šī teksta kontekstā paliksim pie t.s. etniskajām minoritātēm. Izmantošu vēsturi, lai ieskicētu trīs, manuprāt, problēmas, kas parādās lojalitātes tēmā.

Pirmā. Pretrunas un domstarpības bieži rodas tāpēc, ka dažādas grupas nespēj "izkāpt" no savu argumentu pozīcijām. Lojalitātes tēma tradicionāli asociējas ar "krievu" kopienu Latvijā. Pēdiņas lietoju, jo diez vai kāds spēj korekti raksturot, cik starp šiem "krieviem" ir tieši krievu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!