Stomatologs no Šveices Renē Fāzels vēl uz četriem gadiem ir saglabājis Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidenta amatu, jo bija vienīgais pretendents uz to Monreālā notikušajā IIHF ģenerālajā kongresā, ziņo Starptautiskā hokeja federācija.

Fāzels prezidenta matā ievēlēts vēl uz četriem gadiem, līdz ar to viņš IIHF prezidenta pienākumus pildīs ceturto termiņu, jo pie šo pienākumu veikšanas ķērās 1994. gadā.

Monreālā tika ievēlēta arī jauna IIHF padome, kurā izmaiņas gan ir samērā nelielas, jo padomē ir tikai trīs jaunas personas. IIHF viceprezidenta amatus saglabāja Šoiči Tomita no Japānas un Kalervo Kumola no Somijas, kuri IIHF pārstāv attiecīgi Āziju un Eiropu, kamēr Ziemeļamerikas reģiona IIHF viceprezidents būs Mjurejs Kostello no Kanādas. Viņš aizstās Valteru Bušu junioru, kurš padomi pametis. Kostello juniors padomē nav iesācējs, jo tajā darbojies kopš 1998. gada.

Arī uz viceprezidenta amatiem bija tikai tik kandidātu, cik šādu amatu.

Trīs jaunpienācēji ir meklējami starp IIHF locekļiem. Pirmo reizi šādā amatā ir Aleksandrs Medvedevs no Krievijas, Tonijs Rossi no ASV un Kristers Englunds no Zviedrijas.

Medvedevs ir jaundibinātās Kontinentālās hokeja līgas viens no vadošajiem cilvēkiem, Krievijas hokeja kluba Sanktpēterburgas SKA prezidents, bet viņa nozīmīgākais amats ir gāzes kompānijas "Gazprom" viceprezidents. Rosi ir ASV hokeja (hokeja federācija) viceprezidents, bet Englunds ir Zviedrijas hokeja asociācijas prezidents.

Ceturto reizi IIHF padomē tika ievēlēts Frederiks Meredits no Lielbritānijas, bet otro termiņu šos pienākumus pildīs Ernests Aļjančičs (Slovēnija), Frenks Gonzaless (Spānija) un Jurajs Široki (Slovākija).

IIHF padomē septembrī, kad notiks pusgada kongress, tiks ievēlētas arī divas sievietes, tāpēc kopējais pārstāvju skaits galvenajā IIHF lēmējvarā būs 13.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!