Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) pirmdien par 2008.gada pasaules labāko futbolistu atzina Portugāles izlases un Anglijas čempionu "Manchester United" pussargu Krištianu Ronaldu.

23 gadus vecais portugālis par Gada labāko futbolistu atzīts pirmo reizi. Tāpat viņš ir pirmais Anglijā spēlējošais, kurš tiek atzīts par Gada labāko futbolistu pasaulē, un tikai otrs Portugāles pārstāvis, kurš ieguvis šo prestižo balvu, - 2001.gadā FIFA gada labākā spēlētāja gods tika Luišam Figu.

FIFA veiktajā 155 valstsvienību galveno treneru un kapteiņu aptaujā Ronaldu ieguva 935 punktus, otrais ar 678 punktiem palika „Barcelona" argentīniešu uzbrucējs Lionels Messi, trešais bija „Liverpool" spāņu uzbrucējs Fernando Toress - 203 punkti, ceturtais - brazīlietis Kakā (183 punkti), bet piektais - spānis Ksavi (155 punkti).

Ronaldu šī ir jau trešā balva - decembrī viņš tika atzīts arī par Gada labāko futbolistu Eiropā prestižā Francijas žurnāla „France Football" tradicionālajā aptaujā, kā arī tika atzīts par labāko Profesionālu futbolistu apvienības (FIFPro) aptaujā.

Par 2008.gada pasaules labākās futbolistes balvu FIFA svinīgajā ceremonijā Cīrihē saņēma brazīliete Marta, kura prestižo trofeju iegūst jau trešo reizi.

Vēl svinīgajā ceremonijā FIFA „Fair play" balvu ieguva Armēnijas un Turcijas futbola federācijas par ieguldījumu abu valstu politisko, sociālo un arī futbola sabiedrību samierināšanā un tuvināšanā. Savukārt FIFA Prezidenta balvu ieguva sieviešu futbols kopumā, bet bālvu saņēma ASV sieviešu futbola izlase - kā spilgtākais sieviešu futbola popularizēšanas un panākumu piemērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!