Foto: LETA
"Ekonomistu Apvienības 2010" Spīdolas balvu ekonomikā šogad saņem fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, informēja apvienība.

Apbalvojums laureātei piešķirts par pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izveidi ekonomiskās krīzes kulminācijā 2009.gada rudenī, kad ar nelieliem administratīviem resursiem radīta un Latvijas mērogā funkcionē nozīmīga pilsoniskās sabiedrības pašorganizēšanās un sociālās solidaritātes sistēma iedzīvotāju atbalstam krīzes apstākļos, mazinot nepieciešamību valstij paaugstināt nodokļus sociālo problēmu risināšanai.

Spīdolas balvu ekonomikā būtu pelnījis ikviens no šogad izvirzītajiem kandidātiem, Ekonomistu Apvienības 2010 valdes viedokli pauda apvienības prezidents Ojārs Kehris.

"Ekonomists Mortens Hansens ir sistemātiski informējis sabiedrību par vispārējām ekonomikas likumsakarībām, savlaicīgi brīdināja par "burbuļa" veidošanos, piedāvāja risinājumus, kā no tā izvairīties, bet par to saņēma drošības iestāžu pārbaudi. Ekonomists Jānis Ošlejs ir arī inovatīvs uzņēmējs ar spilgtu ekonomisko domāšanu, kurš ir parādījis pilsonisko drosmi, sabiedrībai prezentējot alternatīvus risinājumus valdošajam piedāvājumam izejai no krīzes, rosinot nozīmīgas un vajadzīgas diskusijas. Pure Food padomes priekšsēdētājs Aivars Žimants - izcils uzņēmējs, kurš sistemātiski strādā, lai celtu sava uzņēmuma produktu kvalitāti un apgūtu arvien jaunus eksporta tirgus - pat tādus, Latvijas uzņēmējiem neierastus, kā Jordānija. Juris Binde devis milzīgu personisko ieguldījumu, izveidojot un sekmīgi vadot uzņēmumu Latvijas Mobilais telefons, kura pakalpojumus izmanto gandrīz katrs Latvijas iedzīvotājs. Taču piešķirot balvu pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" radītājai Rūtai Dimantai, mēs vēlamies uzsvērt krīzes sociālo cenu un mudināt sabiedrību pašorganizēties tās mazināšanā," pauda Kehris.

16. novembrī Latviešu biedrības namā notiks svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija, kurā tiks sveikta šī gada Spīdolas balvas ekonomikā laureāte Rūta Dimanta un viesiem būs iespēja noklausīties Gada lekciju ekonomikā, ko lasīs Ekonomistu Apvienības prezidents Ojārs Kehris.

Iepriekšējo gadu balvas laureāti ir pašreizējais finanšu ministrs Einars Repše, TP dibinātājs un uzņēmējs Andris Šķēle, "AirBaltic" vadītājs Bertolds Fliks, bijusī "Hansabankas" valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars un Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!