Foto: DELFI
Valsts policijā (VP) pēc iedzīvotāju iesnieguma saņemšanas ir sākta pārbaude par lielo smirdi Sarkandaugavā aizpagājušās nedēļas naktī no 25.uz 26.maiju, portālu "Delfi" informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Viņš sacīja, ka policija pārbaudē skaidros, vai notikušajā ir noziedzīga nodarījuma pazīmes un vai ir uzsākams kriminālprocess. "Pārbaudīsim, vai ir pamats sākt kriminālprocesu," skaidroja Sadovskis.

Pārbaude uzsākta pēc vairāku iedzīvotāju sūdzības, kas saņemta pagājušajā piektdienā.

"Delfi" jau ziņoja, ka naktī no aizpagājušās piektdienas, 25.maija, uz sestdienu, 26.maiju, Sarkandaugavas iedzīvotājus pārsteidza spēcīga smaka, kas nākusi no Rīgas brīvostas teritorijas, kur esot pārkrauti naftas produkti.

Valsts vides dienestā (VVD) portālam "Delfi" atzina, ka tik lielu vēzi izraisošā benzola pārsniegumu mērierīce Tvaika ielā 44 līdz šim nav uzrādījusi. Proti, benzola koncentrācija sasniedza 310 mikrogramus uz kubikmetru, vairāk nekā 60 reizes pārsniedzot maksimāli pieļaujamos 5 mikrogramus uz kubikmetru.

Pēc tās nakts notikumiem Sarkandaugavas iedzīvotāji ar iesniegumu vērsās vairākās iestādēs, tostarp policijā. Iesniegumā teikts, ka smaka naktī uz sestdienu bija daudz spēcīgāka par ierastajām, ko visai bieži piedzīvo Sarkandaugavas apkaimē dzīvojošie.

"Intensīvā smaka saglabājās visu nakti, ko pavadīja nepārtraukts naktsmieru traucējošs troksnis - skaļa čīkstoņa un dūkoņa. Daudzi iedzīvotāji nakts vidū pamodās no tā, ka viņu istabas bija pārvērtušās par smaku kamerām. Smakas un troksnis turpinājās arī visu nākamo dienu līdz pat plkst.21. Tātad svaigu gaisu nebija iespējams elpot ilgāk par 19 stundām," teikts iedzīvotāju iesniegumā.

Iedzīvotāji norāda: ņemot vērā to, ka incidents notika brīvdienās, kad uz notikuma vietu ir grūti izsaukt vides inspektoru, "tad vēlamies, lai šī situācija tiktu noskaidrota un izmeklēta no atbildīgo iestāžu puses pēc šīm brīvdienām, un uzņēmums tiktu sodīts par savas darbības pārkāpumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!