Foto: LETA
Rīgas dome otrdien uzdeva bēdīgi slavenās smilšu kaudzes pie Vanšu tilta īpašniecei SIA "Juglas krasti" vēlākais līdz 20.decembrim izvest smiltis, pretējā gadījumā smiltis izvedīs pašvaldība, bet izdevumus piedzīs no uzņēmuma.

"Juglas krastiem" līdz 19.oktibrim jāizved 40% smilšu, bet līdz 19.novemvrim – 80% smilšu, un līdz decembra nogalei smilšu kaudzei pie Vanšu tilta ir jāpazūd.

Ja uzņēmums nenodrošinās smilšu izvešanu, to izdarīs domes Īpašuma departaments, bet no "Juglas krastiem" piedzīs izdevumus – līdz 60 000 latu.

"Juglas krastiem" jāizved kopumā 38 215 kubikmetri smilšu.

"Juglas krasti" kļuva par smilšu kaudzes īpašnieci pagājušā gada nogalē, iegādājoties Daugavas gultnes padziļināšanas laikā izsmeltās smiltis no Rīgas Brīvostas pārvaldes. Uzņēmums šogad pavasarī samaksājis par smiltīm un solīja tos izvest līdz jūlija beigām.

Dažādas Rīgas pašvaldības institūcijas konstatējušas, ka smilšu kaudze ir brīvi pieejama un nav norobežota, lai nepieļautu nepiederošu personu piekļūšanu, to neapsaimnieko, un tas apdraud sabiedrisko drošību.

Tāpat smilšu kaudze degradē Rīgas pilsētas ainavu un rada negatīvu ietekmi uz vidi, jo smilšu krauja nav nostiprināta un apsegta, tādējādi vējš pūš smiltis atpakaļ Daugavā. Tādējādi gultne aizsērē un tiek bojātas blakus esošās inženierkomunikācijas, konstatējuši pašvaldības darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!