Foto: Publicitātes attēli
Vētras dēļ elektroapgāde ir traucēta aptuveni 10 000 mājsaimniecībām jeb 1% no VAS ”Latvenergo” klientu skaita, portālu ”Delfi” informēja uzņēmuma pārstāve Ivita Bidere.

Viņa norādīja, ka sestdien, Lietuvā plosoties vētrai, spēcīga tās ietekme jūtama arī Latvijas austrumu reģionos. Sekojot prognozēm, savlaicīgi darbam sagatavojās operatīvā izbraukuma un Remonta un celtniecības dienesta brigādes, no kurām lielākā daļa ir koncentrēta Latgalē. Nodaļās sagatavoti rezerves materiāli – balsti, izolatori, u.c., kā arī darba kārtībā ir operatīvā tehnika.

Atbilstoši AS ”Sadales tīkls” dispečeru sniegtajai informācijai, darbs pie pirmo bojājumu novēršanas sākts pirms plkst. 6.00. Laikā līdz plkst. 7.30 bija spēcīgākās vēja brāzmas, izraisot avārijas atslēgumus Daugavpils un Krāslavas apkārtnēs.

Piesaistīti papildu spēki no blakus reģioniem, un avārijas atslēgumu skaits ir samazināts par vairākiem tūkstošiem - elektroapgāde ir traucēta aptuveni 10 000 mājsaimniecībām jeb 1% no ”Latvenergo” klientu skaita. Lai nodrošinātu elektroapgādi sabiedriski svarīgiem objektiem, ”Sadales tīkla” reģionālie vadītāji sazinās ar vietējām pašvaldībām, skaidroja ”Latvenergo” pārstāve.

Viņa intervijā Latvijas Radio atzina, ka visvairāk elektrības padeve traucēta mājsaimniecībās Daugavpils, Krāslavas un Rēzeknes pusē.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu pāri Lietuvai virzījās spēcīga vētra, Tauraģes apriņķa Laukuvā tika reģistrētas rietumu vēja brāzmas līdz 30 metriem sekundē (m/s), Latvijai tuvējos Roķišķos - 27 m/s, Panevēžā un Utenā - 25-26 m/s. Virzoties tālāk uz austrumiem, agrā sestdienas rītā vētra skāra Sēlijas austrumus un Latgales dienvidos, it īpaši Daugavpils un Krāslavas apkaimi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!