Foto: DELFI
Atkusnis, kas trešdien sasniedza Latviju, daudzviet veicināja sniega kušanu, un Kurzemē vietām sniegs ir nokusis pilnībā, taču Alūksnes pusē sniegputenis padarīja sniega segu tikai biezāku, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Trešdien Latviju šķērsoja intensīva nokrišņu zona – valsts rietumu un centrālajos rajonos tas bija lietus un slapjš sniegs, kas veicināja sniega kušanu. Ceturtdienas rītā Rucavas, Liepājas un Ventspils novērojumu stacijās sniega segas vairs nav.

Savukārt valsts austrumu rajonos sniga sniegs un slapjš sniegs, dažviet putināja, līdz ar to Alūksnes un Lubānas novērojumu stacijās diennakts laikā sniega segas biezums palielinājās par septiņiem centimetriem, Pļaviņās par sešiem centimetriem. Sniega segas biezums no rīta Alūksnē ir 33 centimetriem, Zosēnos un Lubānā 26 centimetri, Siguldā 20 centimetri. Rīgā sniega segas biezums ceturtdien no rīta plkst. 8:00 bija 10 centimetriem.

Ceturtdien jau visā Latvijā gaisa temperatūra pakāpās virs 0 grādu atzīmes. Visvēlāk atkusnis sasniedza valsts ziemeļaustrumu rajonus - Alūksnes novērojumu staciju. Jūras piekrastē atkusnis turpinās jau gandrīz divas ar pusi diennaktis.

Arī ceturtdien daudzviet ir gaidāmi nokrišņi – lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra dienas laikā būs no +1 līdz +3 grādiem. Sniegs kusīs un sniega sega saplaks.

Naktī uz piektdienu lietus slapjš sniegs pāries sniegā, tomēr kopējais nokrišņu daudzums nebūs liels. Gaisa temperatūra gandrīz visā Latvijā nakts otrajā pusē un no rīta pazemināsies zem 0 grādu atzīmes - piesals, tādēļ uz ceļiem veidosies apledojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!