Amerikāņu "Barrett-Jackson" rīkotajā izsolē pārdots pirmais jaunās paaudzes sportiskā automobiļa "Ford Mustang" eksemplārs par 300 tūkstošiem ASV dolāru. Šāda cena gandrīz desmitkārtīgi pārsniedz automobiļa standarta cenu. Tomēr līdz sērijveida auto tirdzniecības sākumam interesentiem jāpaciešas līdz gada beigām.

Izsolē tika izlikta "Ford Mustang" versija, kas aprīkota ar 426 zirgspēku jaudīgu pieclitru V8 motoru. Turklāt izsoles uzvarētājs, kura personība netiek atklāta, varēs izvēlēties vai nu sešpakāpju manuālo, vai automātisko pārnesumkārbu, kā arī jebkādu eksterjera un interjera apdares variāciju.

Šajā izsolē gūtie 300 tūkstoši ASV dolāru tiks novirzīti labdarības organizācijai "JDRF", kas nodarbojas ar cukura diabēta izpēti. "Ford" ar šo organizāciju sadarbojas no 1983. gada.

Jau rakstījām, ka jaunās paaudzes "Ford Mustang" tika prezentēts 2013. gada decembrī. Neskaitot jau minēto pieclitru V8 motoru, automobilim pieejams vēl arī 304 ZS jaudīgs 3,7 litru V6 dzinējs un 309 ZS jaudīgais 2,3 litru "Ecoboost" četrcilindru turbopūtes agregāts.

Jaunais "Ford Mustang" būs pirmais šī modeļa 50 gadu vēsturē, kas oficiāli būs nopērkams arī Eiropas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!