Daugavpils teātrī sestdien, 8. novembrī, pirmizrādi piedzīvos Ivara Lūša režisētā kriminālkomēdija krievu valodā "Baismīgās mājsaimnieces". Izrādes pamatā ir dramaturga un scenārista Aleksandra Korovkina luga "Tantes".

Daugavpils teātra apmeklētājiem jau labi zināms ir Aleksandra Korovkina darbs "Biznesa klases palāta" un arī šoreiz, iestudējumā "Baismīgās mājsaimnieces" neiztrūks krietna deva humora. Lai gan režisors Ivars Lūsis iepriekšējās sezonās Daugavpils teātrī jau ir iestudējis vairākas komēdijas gan krievu, gan latviešu valodās, tomēr atzīst, ka tas nebūt nav vieglākais žanrs.

Jauniestudējumu var definēt kā komēdiju ar detektīva elementiem. "Tā būs jautra un dzirkstoša izrāde, par to, ka viss dzīvē ir relatīvs," stāsta režisors, "ieskicējot sižetu, varu tikai teikt, ka iestudējumā redzēsim to, kā maza pelīte var "kājām gaisā apgriezt" piecu cilvēku likteņus".

"Tas ir amizants stāsts par divām mājsaimniecēm, kuras dažādu sakritību dēļ, "iekuļas" visnotaļ negaidītās un neērtās situācijās. Henrietas un Rozālijas mājā viesosies savdabīgi un humoristiski personāži, izvērsīsies varena, bet uzjautrinoša cīņa ar laimes tīkotajiem," izrādes tematiku ieskicē izrādes veidotāji.

Jāpiebilst, ka izrādes aktieru ansambli veido ne vien Daugavpils teātra komēdiju meistari - Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs un citi, bet arī jaunie censoņi, kuri savu talantu tagad pilnveido jauniedibinātajā studiju kursā - "teātra aktieris", kuru organizē Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu "Saules skola".

Izrādes scenogrāfs ir Egils Viļumovs, kostīmu māksliniece - Jūlija Ļaha, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Lomās spēlē Miroslavs Blakunovs, Aleksandrs Komarovs, Irina Kešiševa, Žanna Lubgāne, Milena Rožanska, Mihails Samodahovs un Viktors Jancevičs.

Biļetes pieejamas Daugavpils teātra kasē "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!