Foto: Citroen Racing

Leģendārais skotu pilots Kolins Makrejs 2002.gadā triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Kenijā, un uz 13 gadiem palika pēdējais britu rallija pārstāvis, kam izdevies šāds panākums, līdz aizvadītajā nedēļas nogalē Kriss Mīka ar stūrmani Polu Neiglu uzvarēja Argentīnas WRC rallijā.

"Citroen" komanda šajā smagajā sacīkstē turklāt izcīnīja dubultuzvaru - otro vietu izcīnīja norvēģis Madss Ostbergs.

"Viss bija kārtībā līdz brīdim, kad šķērsojām finiša līniju, pēc tam es vienkārši izplūdu emocijās," saka Mīke, kuram šī bija pirmā WRC uzvara. "Būs vajadzīgs laiks, kamēr viss norims. Šo ralliju nesāku ar domu par uzvaru, vienkārši gribēju izbraukt sacīksti bez kļūdām. Šis bija ļoti smags rallijs, bet mūsu "Citroen DS3 WRC" ir patiešām izturīgs un uzticams auto. Es ceru, ka man būs vēl uzvaras, bet šo es veltu Kolinam Makrejam."

Mīke sacensību vadībā atradās no otrā ātrumposma un saglabāja līderpozīciju līdz galam. Pirmā posma uzvarētājs, pasaules čempions Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen") piedzīvoja tehniskas problēmas otrajā "dopā" un sacensībās atgriezās nākamajā sacensību dienā pēc "Rally2" sistēmas, esot 34.vietā un no Mīkes atpaliekot gandrīz 35 minūtes.

Argentīnas ralliju, kas bija ceturtais pasaules čempionāta posms, kopumā pabeidza 26. ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!