Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada pasaules hokeja čempionātā Čehijas izlase ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) pārspēja Austrijas izlasi, noslēdzot A grupas turnīru trešajā vietā.

Čehijas izlase pirmos vārtus guva jau pēc nospēlētas 31 sekundes, ātru uzbrukumu ar precīzu metienu noslēdzot Tomašam Hinkam, bet divas minūtes vēlāk Filips Hitils ar tālu metienu vārtu augšējā stūrī dubultoja savas komandas pārsvaru. Pirmā perioda izskaņā Austrijai izdevās vienus vārtus atgūt, kad no vārtu priekšas pēc Fabio Hofera piespēles meta Konstantīns Komareks.

Mača 26. minūtē Dominiks Kubaliks izdarīja precīzu metienu no distances un atjaunoja divu vārtu pārstāvu Čehijai. Trešā perioda vidū vairākumā čehs Tomašs Hika saņēma piespēli no aizvārtes iemetiena aplī, un viņš ar ātru metienu panāca rezultātu 4:1. Minūti pēc tam Austrijas izlases uzbrukuma līderis Mihaels Rafls ātrajā pretuzbrukumā pēc māņkustībām iemeta ripu tālajā vārtu stūrī, samazinot savas komandas deficītu.

Tad Rafls vēlreiz ar savu individuālo meistarību izkārtoja sev vārtu guvumu, skaisti apspēlējot aizsargu un izdarot precīzu metienu.

Čehijas izlase A grupas kopvērtējumā ar 15 punktiem septiņās spēlēs ierindojas trešajā vietā, bet Austrija šo pasaules čempionātu noslēdza ar četriem punktiem un saglabātu vietu elites divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!