Foto: Kadrs no video
Ceļot ar vērienu, bet neaizmirst savu piederību – tieši tā izdevies bariņam latviešu, kas šī gada jūlijā devušies uz Ņujorku un ieguvuši ne vien krāšņus iespaidus un atmiņas, bet tās iemūžinājuši arī pozitīvā video.

Pie latviešu tautasdziesmas "Es izjāju prūšu zemi" Ņujorkas drūzmā un populāros tūristu galamērķos braši dejo Juris Gogulis un Rūdolfs Cīrulis, bet video piedalās arī Anete Cīrule un Artūrs Fatjkins, kurus video iemūžināja Ģirts Ceriņš.

Brauciena laikā draugu bariņš paviesojies tādas vietas kā Taimskvērā, Ņujorkas centrālajā stacijā "Grand Central Terminal", Vašingtona skvēra parkā, metro stacijās, pie Ņujorkas Nacionālās bibliotēkas, "Rockaway" pludmalē, kulta seriāla "Draugi" māju rajonā, kā arī draugi apskatījuši Bruklinas tiltu un pilsētvidi.

"Ideja tapa ar domu, lai pozitīvi, kā arī pietiekami latviski un tautiski izceltu ceļošanas prieku. Lai arī cik tālu kāds būtu aizbraucis, mums katram tomēr ir sava latviskā piederība, kura vienmēr ir līdzi – mums dažiem tā ir deja. Gribējās arī iedot nedaudz Ņujorkas sajūtu cilvēkiem, kuri tur vēl nav bijuši," "Tūrisma Gids" pastāstīja Juris Gogulis, kura "Facebook" kontā ievietotais video strauji izpelnījies cilvēku atzinību.

Ja šis video iedvesmoja tuvāk iepazīt Ņujorku, te atradīsi vairākas idejas krāšņām brīvdienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!