Foto: Publicitātes foto
Dienvidkorejas autoražotājs KIA publicējis fotogrāfijas ar jaunās paaudzes "Soul" modeli Eiropas tirgum. Šeit KIA piedāvās tikai šī modeļa elektrisko versiju, kamēr ASV tirgū tam būs pieejami vēl arī benzīna dzinēji.

Eiropā elektriskais "KIA Soul" būs aprīkots ar 204 zirgspēku jaudīgu elektromotoru un 64 kWh litija jonu akumulatoru komplektu. Pagaidām KIA neatklāj, cik ar pilnu uzlādi jaunais "Soul" būs spējīgs nobraukt, detalizētākus raksturlielumus autoražotājs sola atklāt nākamā gada sākumā.

Piemēram, "KIA Niro" modelis, kam ir tāds pats elektriskais spēka agregāts, no vietas līdz 100 km/h paātrinās 7,8 sekundēs un ar pilnu uzlādi ir spējīgs nobraukt līdz 400 kilometru distanci. Turklāt šajā gadījumā tiek izmantots 100 kWh akumulators, kuru par 80 procentiem var uzlādēt 54 minūtēs.

Eiropā jaunais "KIA Soul" būs pieejams divās modifikācijās, ieskaitot greznāko "Designer Collection". Tai būs divtoņu virsbūves krāsojums, "Harman Kardon" audio sistēma ar 10 skaļruņiem un salona ādas apdare.

Eiropas tirgum paredzētie "KIA Soul" tiks montēti autoražotāja rūpnīcā Dienvidkorejā. Pirmie klienti savus spēkratus saņems jau 2019. gada pirmajā pusē.

Atgādinām, ka pašreizējā "KIA Soul" paaudze Eiropā pieejama vēl ar 132 līdz 204 ZS jaudīgiem benzīna dzinējiem, kā arī versijā ar 110 ZS jaudīgu elektromotoru.

Savukārt jaunais "KIA Soul" ASV tirgū vēl būs pieejams ar 149 un 204 ZS jaudīgu benzīna motoru, kā arī sportisko "GT-Line" un "apvidus" "X-Line" pakotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!