Foto: Privātais arhīvs
Jauna, īpaši sulīga variācija par kotlešu tēmu – pannā apbrūninātas un cepeškrāsnī nogatavinātas kotletītes ar kārdinošu zaļumu sviesta un kūstoša siera pildījumu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Lauma Zīle.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgmalta cūkgaļa3 vidēji lieli sīpoli, smalki sakapāti4 šķēlesbaltmaize, pienā izmērcēta un nospiesta2 olas pēc garšassāls un malti melnie pipari100 gmīksts sviests1 bunte diļļu1 TKlakšu pesto1 ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšassāls siers, sagriezts stienīšos

Sagatavošana

1

Gatavo kotlešu masu. Visas sastāvdaļas liek bļodā, labi samīca un "atsit" traukā, vairākas reizes ar spēku metot gaļu bļodā vai uz darba virsmas, lai izsistu lieko gaisu.

2

Gatavo pildījumu. Sviestu samaisa ar sagrieztām dillēm.

Foto: Privātais arhīvs
3

Pieliek pesto (ja krājumos nav lakšu pesto, to var aizstāt ar kādu no veikalos nopērkamajiem pesto variantiem), izspiež ķiploku, pieliek mazliet sāls, visu labi samaisa.

Foto: Privātais arhīvs
4

Formē kotletes. Atdala gaļas masas piku, pamētā no rokas rokā, kamēr izveidojas apaļa bumba, tad to uz plaukstas izplacina plakanu, liek virsū siera stienīti un aptuveni tējkaroti zaļumu sviesta, aploka apkārt gaļas masu un veido ovālu kotleti.

Foto: Privātais arhīvs
5

Kad visas kotletes ir saformētas, pannā uzkarsē eļļu, liek tās cepties uz straujas uguns, uzmanīgi apgrozot, lai apcepās zeltainas no visām pusēm.

Foto: Privātais arhīvs
6

Apceptās kotletes liek cepamajā traukā un liek iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepties 20 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!