Foto: DELFI

Radio "Star FM" ētera personība un dīdžejmeitene Maija Rozīte-Krištopane aizvadītajā nedēļā kļuva par kiberblēžu upuri – tika nozags viņas "Instagram" konts ar tobrīd gandrīz 14 tūkstošiem sekotāju. Tiesa, viss beidzies laimīgi – Maijai brīvdienās izdevies atgūt savu personīgo foto blogu.

Jau vēstīts, ka pēc hakeru uzbrukuma Maija izveidoja jaunu foto blogu, kurā izklāstīja savas sajūtas pēc nepatīkamā incidenta. Pazīstamā ētera personība gan nav uzreiz plinti metusi krūmos. Viņa pamatīgi nopūlējusies, lai atgūtu savu personīgo profilu neskartu, un visbeidzot viņai tas arī izdevies.

Kā saviem sekotājiem gan jaunizveidotajā, gan savā oriģinālajā "Instagram" profilā īsajos video stāstiņos, kas dzēšas pēc 24 stundām, atklājusi Maija, viņa nav bijusi vienīgais kiberblēžu upuris. No hakeriem cietuši arī citi cilvēki, un Rozīte-Krištopane aicinājusi ļaudis būt ļoti uzmanīgiem.

Pēc tam, kad blēži nozaguši viņas foto blogu, Maija saņēmusi vēstules, kurās hakeri aicinājuši viņu samaksāt izpirkuma naudu, lai atgūtu pieeju savam profilam, bet viņa tam nav piekritusi. Rozīte-Krištopane teikusi lielu paldies Latvijas Blogeru un influenceru asociācijas dibinātājai Maijai Armaņevai, kura esot sniegusi padomus un palīdzējusi situāciju atrisināt.

Rozīte-Krištopane arī nolēmusi vērsties policijā ar iesniegumu.

"Šonedēļ sanācis izvizināties emociju "karuselī", un es, ja vien ir izvēle, ļoti labprāt eju ar līkumu jebkādām šāda tipa atrakcijām. Bet tev jau neviens nejautā. Taču varbūt arī asākas izjūtas reizēm nav tik peļamas, ja iznākums tomēr ir labs un ar atvieglojuma sajūtu. Galīgi negribētos nevienu raustīt, bet gribu atzīmēt, ka pēc hakeru sarūpētiem dažu dienu "amerikāņu kalniņiem" es atkal esmu sava IG oriģinālā konta @maijarozite saimniece, tāpēc, lai neradītu kādu apjukumu, vēlos pāriet uz tikai viena – oriģinālā – profila lietošanu," savus sekotājus uzrunājusi Maija.

View this post on Instagram

life’s too short to deny that everything starts with y o u r s e l f 🦋 ~~~~~ un grozi šo atziņu par to, ka viss sākas ar sevi, kā vēlies, bet tāpat nonāc pie tā paša kodola, vai ne? ~~~~~~~ aaand selfcare is actually a thing, too!☝🏽nu, nevajadzētu kautrēties parūpēties par sevi, sevi pasaudzēt, kad temps jau kļūst par traku, nepārmest un nešaustīt sevi bez mitas (jo tā paškritika ir lieta laba, bet tikai pareizās devās 🤗), arī paslavēt sevi reizi no reizes, apčubināt kā ķermeni, tā dvēseli... 🧚🏻‍♀️ jo, ja ne tā, tad ko gan gaidīt no pasaules sev apkārt... ☺️~~~~~~ rotas sevis lutināšanai no: @marmarasterling 💓 #marmarasterling #rosegoldjewelry #rosewateropal #crystalsfromswarovski #sadarbība #selflove #selfcare

A post shared by Maija Rozīte - Krištopane (@maijarozite) on Oct 9, 2019 at 9:06am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!