Foto: Shutterstock

Dārza darbu rudenī ir tik daudz, ka reizēm nevar saprast - no kura gala sākt? Iedvesmojoties no portāla "Houzz", aplūkojam iemeslus, lai neuzkoptu dārzu rudenī, tādējādi ļaujoties īstai slinkošanai.

Aukstums. Kurš gan šādā laikā grib strādāt? Salst rokas, biezi jātuntuļojas, nemaz nerunājot par to, ka rudeņos bieži līst... visi apavi ir vienos dubļos, bet drēbes - izmirkušas līdz pēdējai vīlītei. Rudens ir ļoti mānīgs gadalaiks, turklāt neviens taču negrib saslimt, vismaz nedēļu puņķoties un gulēt gultā ar augstu temperatūru.

Viss dzīvais dodas ziemas miegā. Ļoti daudz kukaiņu un dzīvnieku ziemas gaidās jau ir devušies ziemas guļā. Iespējams, lapu kaudzē ir saritinājies kāds ezītis, bet mēs to varam netīšām sadedzināt.

Ir tikai labi, ja augu vecās lapas netiek novāktas. Tās ziemā pildīs "segas" funkciju, jo pasargās augus no sniega kārtas. Kāpēc vēl rudenī nevajadzētu vākt nost lapas, lūko šeit.

Krāšņi skati ziemā garantēti. Ziemā ļoti skaisti izskatīsies nokaltušo augu ziedi, kuriem virsū būs "sniega cepurītes". Tāpat skaistu ainavu radīs koki un krūmi, kuru apgriešanu varam atstāt uz vēlāku laiku, piemēram, pavasara sākumu.

Dārzu iemīļos putni un zvēri. Ja dārzā neizrausi saulespuķes, tad, iespējams, ziemā tās apciemos putni, kuri labprāt mielosies ar sēkliņām.

Ja slinkošana nav pa prātam, lūko šajā rakstā darāmos dārza darbus oktobrī. Savukārt šeit vari izlasīt tautas padomus dažādiem dārza darbiem rudenī. Padomu vācelītē atradīsi lasītāju ieteikumus ne tikai par dažādu augu ieziemošanu un saglabāšanu iekštelpās nākamajai sezonai, bet arī varēsi uzzināt padomus ābolu glabāšanai, lai tie ziemā būtu sulīgi un gardi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!