Automehāniķis Juris publicējis video, kurā demonstrē, ka pat 10 gadus vecam "Audi" tikko no Vācijas ir atrodama rūsa. Tā nav lietotājam ar neapbruņotu aci pamanāma, tomēr turpmākajos gados, ja laicīgi to nenovērš, var sagādāt ne mazums galvassāpju.

"Audi" savulaik bija izslavēts ar savu virsbūvju noturību pret rūsu, kad ražotājs virsbūves apstrādāja ar karstās cinkošanas metodi. Piemēram, pirmās paaudzes "Audi A6" varēja norūsēt spārni, kas nebija cinkoti, bet pārējās virsbūves daļas bija kā jaunas. Tomēr nu jau vairākus gadus "Audi" vairs neizmanto karstās cinkošanas metodi, tādēļ potenciāliem rūsas perēkļiem jāseko līdzi, kā jebkuram citam auto.

Kā video demonstrē automehāniķis Juris, konkrētais "Audi Q" apvidnieks ir 10 gadus vecs un tikko ievests no Vācijas, proti, tas vēl nav dzenāts pa Latvijas sālītajiem ziemas ceļiem. Redzams, ka šim "Audi" rūsa veidojas sliekšņu galos un aizmugurējās riteņu arkas metinājuma punktos. "Gadi trīs vai četri un, ja te nekas netiktu darīts, būtu jau kaut kas jāmetina," norāda automehāniķis. Aprūsējis ir arī piekares balstrāmis.

Savukārt priekšējās riteņu arkās rūsas praktiski nav, jo tās ir pasargātas ar plastmasas paspārņiem un dobumus, kur mēdz krāties dubļu un sāls masa, jau ražošanas procesā "Audi" aizdarījis ar speciālu vasku.

Kā atzīst Juris, lai arī "Audi" mūsdienās nav tik noturīgs pret rūsu, kā agrākos laikos, tomēr tas joprojām rūsē mazāk nekā, piemēram, japāņu automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!