Foto: Publicitātes foto

Itāliešu superauto ražotājs "Lamborghini" aizvadītajā gadā pārdevis rekorda daudz automobiļu – 8205 vienības, kas ir par 43 procentiem vairāk nekā 2018. gadā. Panākumu atslēga ir jaunais "Urus" apvidus auto – pieci tūkstoši no visiem 2019. gadā pārdotajiem "Lamborghini" bija tieši šī modeļa. Tātad "Urus" realizācija ir lielāka, nekā visiem pārējiem "Lamborghini" superauto kopā saskaitot.

"Lamborghini" realizācija aug jau devīto gadu pēc kārtas. Turklāt aizvadītajā gadā itāliešu superauto ražotājs palielināja savu noietu uzreiz vairākos reģionos, tostarp ASV, kur vien tika pārdotas 2374 vienības šīs markas spēkratu.

Neskaitot veiksmīgo "Urus" modeli, vēl "Lamborghini" klientiem piegādāja 1104 eksemplārus "Aventador" superauto un 2139 eksemplārus "Huracan" modeļa.

"Lamborghini Urus" ir aprīkots ar 650 zirgspēku jaudīgu V8 biturbo motoru, kas ļauj tam no vietas līdz 100 km/h paātrināties nieka 3,6 sekundēs un maksimāli sasniegt 305 km/h. "Lamborghini" apvidnieks maksā vairāk nekā 200 tūkstošus eiro.

Šogad "Lamborghini" plāno tirdzniecībā ieviest hibrīda versijas jau esošajiem markas modeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!