Foto: Publicitātes foto

Dienvidkorejas autoražotāja "Hyundai" ieviestā luksusa marka "Genesis" parādījusi savu pirmo sērijveida apvidus automobili "GV80". Pagaidām autoražotājs publiskojis informāciju un cenas vietējam tirgum, tomēr vēlāk automobilis nonāks tirdzniecībā arī citos pasaules reģionos.

"Genesis GV80" modelis visā "Hyundai" piedāvājumā ieviesis dažādas interesantas inovācijas. Piemēram, viens no pieciem drošības spilveniem būs starp priekšējiem sēdekļiem, lai sadursmes gadījumā autovadītājs un pasažieris nesasistos savā starpā.

Tāpat šis ir pirmais koncerna automobilis, kam interjerā ieviesta aktīvā trokšņu slāpēšanas sistēma. Vēl šis būs pirmais "Genesis" modelis, kuram pieejami 22 collu riteņu diski (vienkāršākām modifikācijām būs 19 vai 20 collu riteņi).

"Genesis GV80" gabarītu ziņā ir salīdzināms ar "BMW X5" un "Mercedes-Benz GLE" – tā kopgarums ir nepilni pieci metri, bet riteņu garenbāze ir nepilni trīs metri. Automobiļa virsbūve izgatavota no tērauda, bet motora pārsegs un bagāžnieka durvis ir no alumīnija, lai mazinātu konstrukcijas svaru.

Dienvidkorejas tirgū "Genesis" pirmais apvidnieks būs pieejams ar aizmugurējo riteņu piedziņu, bet par papildu samaksu būs pieejama arī visu riteņu piedziņa (caur viskosajūgu).

Sākotnēji "Genesis GV80" būs pieejams tikai ar trīslitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 278 ZS un 588 Nm. Vēlāk piedāvājumu papildinās 2,5 un 3,5 litru benzīna motori ar attiecīgi 300 un 380 zirgspēku jaudu.

Greznā dienvidkorejiešu apvidnieka interjerā ir 12,3 collu ekrāns mērinstrumentu paneļa vietā, bet multimediju sistēmas ekrāns ir ar 14,5 collu diagonāli. Tāpat pieejams projekcijas ekrāns, trīsjoslu klimata kontrole, adaptīvā kruīza kontrole, kā arī priekšējo un aizmugurējo sēdekļu ventilācija. Vismaz Dienvidkorejā būs pieejama arī šī apvidnieka septiņvietīgā versija ar vēl trešo sēdekļu rindu.

Dienvidkorejā "Genesis GV80" maksās no 65 miljoniem vonu (50 350 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!