Iespaidīgo lapu karaliene monstera mājokļos spēj sasniegt ievērojamus izmērus, kā rezultātā saimniekiem jāsāk domāt, ko darīt lietas labā: augu apgriezt, pārvietot uz citu vietu vai pārstādīt to lielākā podā. Šoreiz ar Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza telpaugu kopšanas speciālistes Ingūnas Gudrupas palīdzību skaidrojam, kā zināt, kad ir īstais brīdis monsteras pārstādīšanai.

"Monsteru pārstāda, ja tā ir ilgstoši vairākus gadus augusi vienā podā un augsne monsterai nav mainīta," norāda telpaugu kopšanas speciāliste."Pods ir kļuvis augam par mazu, auga saknes lien laukā pa poda apakšējiem caurumiņiem."

Viņa atgādina, ka šim telpaugam ir raksturīgas gaisa saknes, kas bieži ir ļoti garas un tiek aptītas ap augu uz poda virsmas. "Gaisa saknes, saskaroties ar augsni, iesakņojas. Ja augam pods ir blīvi piesakņots, to derētu pārstādīt," padomos dalās pieredzes bagātā LU Botāniskā dārza speciāliste, kura iesaka monsteru stādīt trūdvielām bagātā, irdenā substrātā.

Savukārt rakstos zemāk vari izlasīt noderīgu informāciju gan par monsteru kopšanu un pavairošanu, gan arī par problēmām, kas mēdz vajāt šos augus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!