"Ak, šis debešķīgais zefīra un ogu kārtojums, kas jau ir iegājies kā oficiālais mūsu draugu saieta deserts Košraga vasarās! Lai arī tas ir labs gan ar sezonas zemenēm vai avenēm, tomēr mans favorīts ir ar dažādām meža ogām – meža zemenēm, mellenēm un avenēm. Der arī pa saujai upeņu vai jāņogu. Tā kā sezona ir īsa, sākam baudīt!" pārbaudītu recepti piedāvā kulinārijas bloga "Family Feast" autore Ārija Avota.

Ārijas padomi

Te, draugi, patiešām ir ļoti, ļoti svarīgi saldo krējumu saputot tādā konsistencē, ka tas jau kļuvis biezs, bet ir vēl vijīgs. Ja to sakuls pareizi, deserts būs mutē kūstošs, svaigs un ļoti patīkams. Ja saldais krējums tiks sakults pārāk stingrās un sausās putās, tas, savelkoties un pastāvot, kļūs sauss, čaugans, sviestaini taukains un ne tik patīkams. Neliela, bet ļoti svarīga detaļa.

Daļu saldā krējuma var aizstāt ar krēmīgu biezpienu vai grieķu tipa jogurtu vai skābo krējumu. Skābpiena produkti saldajā krējumā jāiemaisa tā: vispirms skābpiena produktā iemaisa nedaudz saldā krējuma, tad iemaisa pārējo saldo krējumu.

Lai kārtojumā ir jūtams salduma, maiguma un skābuma kontrasts, saldajam krējumam pievieno tikai divas tējkarotes, vai pat tikai tējkaroti cukura, jo zefīrs pats par sevi ir ļoti salds.

260Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gvaniļas zefīrs "Laima" mlsaldais krējums1 kgzemenes vai citas ogas2 TKcukurs1 TKvaniļas cukurs, ekstrakts vai pasta pēc garšasrīvēta citrona miziņa

Sagatavošana

1

Zemenes nomazgā, nosusina, nogriež kauslapiņas. Aptuveni 300 gramus ogu atliek dekorēšanai, pārējās sagriež šķēlītēs. Noliek malā.

2

Zefīru salauž vai sagriež 2–3 cm gabaliņos.

3

Saldo krējumu ar cukuru un vaniļu sakuļ vijīgās putās. Ja vēlas, iemaisa norīvētu citrona miziņu.

4

Dziļā traukā kārto pusi zefīra, izlīdzina un ar rokām piespiež, pa virsu vienmērīgā kārtā kārto pusi ogu, tad vienmērīgi pārklāj ar pusi saldā krējuma.

5

Visu atkārto un virsiņu dekorē ar ogām un piparmētras lapiņām.

6

Noliek ledusskapī savilkties vismaz četras stundas.

7

Ar lielu karoti liek trauciņos, pasniedz vēsu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!