Piektdien, 2. oktobrī, pulksten 19.30 ciklā "Jūrmala Jazz" ar vienīgo koncertu Dzintaru koncertzālē uzstāsies džeza vijolniece zvaigzne Line Kruse (Line Kruse).

Kā "Delfi" informēja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka, kopā ar Latvijas Radio bigbendu viņa atskaņos darbus no jaunākajiem albumiem "Hidden Stones" un "Invitation", kuros māksliniece apvieno labāko no ritmiskās latīņu, klasiskās un džeza mūzikām, izmantojot instrumentus, kas nav tipiski džeza mūzikai.

Line Kruse ir Francijā rezidējoša dāņu vijolniece un komponiste, par kuru jūsmo džeza kritiķi no "Jazz News", "Europe One", "France Musique" un citiem prestižiem džeza izdevumiem. Viņa regulāri sadarbojas ar pasaulslaveno grupu "Gotan Project", argentīniešu perkusionistu Minino Garaju (Minino Garay), kubiešu grupu "Sabor A Son" un Parīzes radošajiem dienvidamerikāņu māksliniekiem.

Lina Kruse ir gan radījusi, gan vada vairākus lielus ansambļus un orķestrus, piemēram, "Dansk7", "BowLines" un "Line Kruse Orchestra", kas ir netradicionāls džeza bigbends.

"Spēcīgi ritmi un liriska vienkāršība ir pamatā šai Linas Kruses radītajai daudzveidīgajai mūzikas formai, kas ir gan intīma, gan ekstraverta. Kāds reiz teicis, ka Apollona harmoniskais ideāls un Dionīsa pārpilnais prieks atrod kopīgu valodu, izdzirdot Linas Kruses skaidrās vijoles skaņas," raksta koncerta rīkotāji.

Lines Kruses koncerts Dzintaru koncertzālē notiks cikla "Jūrmala Jazz" ietvaros, kas klausītājiem piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!