Bernātos, Nīcas novadā, meklējamas divas omulīgas brīvdienu mājiņas, kas šogad viesus uzņēma jau trešo sezonu. Šo vietu īpašu padara vairāki aspekti, bet viens no patīkamākajiem – ēkas atrodas 250 metru attālumā no jūras.

"Sīpoli MARE", kur saimnieko Jānis Lauris un Kaspars Vecvagars, atrodas 231 kilometru no Rīgas. Abas mājiņas paslēpušās Bernātos septiņu hektāru plašā zemes gabalā.

Abas mājiņas – "Priedes" un "Ābeles" – tapa vienlaicīgi. Tās būvētas uz Kaspara vecāku gādāta zemes gabala, kas kalpoja par pamatu uzsākt un realizēt bērnībā izsapņotus sapņus. Kā teic paši – tā kā vēl nevar atļauties dzīvot jūras malā, tad abi to aicina darīt viesiem.


Mājiņas ir 36 kvadrātmetrus plašas, kā arī tām vēl ir terase. Tomēr, kā uzsver saimnieki, mājiņas ir tikai pieturas punkts – galvenā loma atvēlēta vietai un dabas klātbūtnei.

"Pozicionējamies kā klusais, mierīgais tūrisms. Daudziem kaimiņzemes viesiem mums ir jāatsaka, jo respektējam viņu vēlmi skaļi un kuplā kompānijā atpūsties, bet tajā pašā laikā respektējam arī mūsu vēlmi baudīt klusumu un mieru. Jūra un mežs jau pati rūpējas par to, lai piepildītu un uzburtu dabas "tusiņu". Mums tas patīk labāk, un tāpēc arī pie mums brauc līdzīgās līnijās domājošie," tā saimnieki.

Ko iesaka izbaudīt apkārtnē? Lielo dzirnakmeņu kolekciju viena kilometra attālumā no viesu nama, braucienu ar liellaivu "Bartinera" un pusdienas Bernātu "Dzintariņā", kā arī, protams, pašu jūru.

Plašāka informācija par apartamentiem šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!