Foto: Privātais arhīvs
Zane un Andris Priedītes šajā gadā uzsākuši savu lielo dzīves ceļojumu. Viņi pametuši ierasto apmešanās vietu un pārcēlušies mājā uz riteņiem, kura viņus nupat aizvedusi uz Grieķiju. Lūk, stāsts par lielām pārmaiņām un ceļošanu tik nestabilos apstākļos, kā arī praktiski padomi tiem, kas kādreiz dzīvē vēlētos īstenot ko līdzīgu.

Pāris iepazinās pirms 15 gadiem Limbažos. Uzsākot dzīvi Rīgā, Zane izmācījās un strādāja par mājaslapu un grafisko dizaineri, bet Andris, strādājot par programmētāju, bija kļuvis par programmētāju komandas vadītāju.

"Pirmos gadus bijām tik ļoti iegrimuši ikdienas dzīvē un darbos, ka pat īsti nedomājām, ka varētu arī kaut kur paceļot," teic Andris. Viss mainījies brīdī, kad abi devušies divu nedēļu ceļojumā uz Tenerifi. Kāpēc Tenerife? Tā vienkārši esot bijusi relatīvi lētākā siltā vieta, uz kuru vedušas tūrisma aģentūras. Tolaik plānot kaut ko pašiem vēl nav bijis drosmes. Tieši tur arī abi sapratuši, ka kalni, jūra, daba un garas pastaigas ir tas, ko viņi meklē.

Kad tikko nopirkuši busiņu, Zane un Andris domājuši, ka līdz nākamajai vasarai māja uz riteņiem jau būs gatava. Bet, kā jau dzīvē mēdz gadīties, darbs aizņēmis vairāk laika, nekā sākotnēji domājuši.

2019. gada ziemā abi nolēmuši, ka neatkarīgi no tā, cik tālu būs tikuši busiņa pārbūvē, 1. jūnijā Andris ies prom no darba un abi pārcelsies uz dzīvi busiņā, paralēli turpinot pabeigt pēdējās lietas, bet nākotnē apsverot iespēju strādāt "freelance" darbiņus. Zanei darba ziņā nekas nemainījās, jo arī tagad viņa turpina strādāt attālināti.

Ja pasaulē šobrīd nebūtu šādas situācijas, ceļojums noteikti būtu citāds – jau turpceļā Priedītes tā nesteigtos un būtu ilgāk paviesojušies dažādās valstīs. Lai arī izvēlējušies ceļot šādā laikā, abi sekojot līdzi situācijai un ievērojot visus konkrētajā valstī noteiktos ierobežojumus. "Veids, kā mēs ceļojam un kādas vietas apmeklējam, minimizē kontaktu ar citiem cilvēkiem, bet tāpat likās, ka nevajadzētu pārāk ilgi uzturēties valstīs, kur ir izteikti augoša Covid-19 statistika. Pilsētas apmeklējam tikai tādēļ, lai atrastu mums vajadzīgos veikalus."

Pašlaik pāris atrodas Grieķijā. Kad uzsākuši ceļu, tur bijuši vieni no labākajiem slimības izplatības rādītājiem. Tas strauji mainījies. Lai vai kā – Priedītes ievēro visus noteiktos ierobežojumus un par plānu maiņu nesatraucas – viņiem nav, kur steigties, un abi bauda nesteidzīgu dzīvesveidu, siltumu, jūru un sauli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!