Foto: LETA

Politiskā apvienība "Kustība Par" kopā ar partiju kustībā "Attīstībai/Par" ietilpstošajām partijām "Latvijas Attīstībai" un "Izaugsme" ir nolēmušas, ka nākamā gada pašvaldību vēlēšanās visi trīs politiskie spēki startēs atsevišķi, portāls "Delfi" uzzināja "Kustībā Par".

Kustības izplatītajā preses paziņojumā norādīts, ka šādi tiek nostiprināta Saeimas frakcija. "Mēs koncentrēsim stratēģiskos politiskos lēmumus frakcijā, pieņemot tos sadarbībā ar triju partiju vadītājiem, kuri turpmāk trijatā arī juridiski veidos apvienības valdi," vēsta politiskais spēks.

"Saeimā un valdībā mēs īstenosim mūsu kopīgo priekšvēlēšanu programmu un piedalīsimies valdības koalīcijas darbā. Frakcija pēc budžeta pieņemšanas izvirzīs un atbalstīs kopīgu ministra kandidatūru," atzīmēja "Kustība Par".

Par to, kā piedalīties nākamajās Saeimas vēlēšanās, trīs partijas lems pēc pašvaldību vēlēšanām, izvērtējot gan vēlēšanu, gan kopīgā darba rezultātus, kā arī sabiedrības attieksmi un to, kā sasniegt kopīgus mērķus, saglabājot partiju savpatību.

Portālam "Delfi" zināms, ka šāds lēmums pieņemts pēc iekšēja balsojuma "Kustībā Par". Tāpat panākta vienošanās, ka apvienības "Attīstībai/Par" darbs faktiski tiek iesaldēts, kā arī tiks pārvēlēta tās valde, atstājot tajā trīs cilvēkus - katras partijas vadītāju, taču šajā valdē netiks apspriesti politiskie jautājumi. Šie lēmumi pieņemti, tieši reaģējot uz skandāliem, kas saistīti ar bijušo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP).

"Attīstībai/Par" izveidojās 2018. gadā, lai kopīgiem spēkiem startētu 13. Saeimas vēlēšanās, kur politiskais spēks ieguva 13 mandātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!