Jau kopš jūnija sākuma bijušās tekstilfabrikas "Boļševička" teritorijā aplūkojama jauna izstāde – mākslas parks "Mobilais muzejs. Nākamā sezona".

Izstādi veidojis Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC), lai no jauna aktualizētu jautājumu par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību un iepazīstinātu sabiedrību ar būtisku Latvijas laikmetīgās mākslas vēstures segmentu.

Izstādes – mākslas parka tapšanā piedalījušies Latvijā pazīstami mākslinieki: Aigars Bikše, Ēriks Božis, Evelīna Deičmane-Vida, Ivars Drulle, Reinis un Krista Dzudzilo, Dace Džeriņa, Andris Eglītis, Katrīna Neiburga, Jānis Noviks, Kirils Panteļejevs, Monika Pormale, Artūrs Virtmanis, Brigita Zelča-Aizpure.

Mākslas parkā aplūkojami darbi, kas tapuši dažādos mākslas projektos pēdējo 30 gadu laikā.

"Šie mākslas objekti "bez mājām" būtu pelnījuši atrasties Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijā, taču šeit, atrauti no to sākotnējā konteksta un izstādīti kopā, tie veido jaunu polifonisku Latvijas mākslas vēstures attīstības vēstījumu un aktualizē laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību," raksta izstādes veidotāji.

Ekspozīciju var apmeklēt individuāli, sekojot digitāli sagatavotam norises ceļvedim un audiogidam.
Mākslas parks apmeklētājiem ir pieejams bez maksas un tas atvērts trīs dienas nedēļā ‒ ceturtdienās un piektdienās no pulksten 14 līdz 20, bet sestdienās no pulksten 12 līdz 20.

Jau ziņots, ka tēma par Laikmetīgās mākslas muzeja neesamību tiks aktualizēta arī ar publiskās programmas palīdzību. Mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskās programmas šogad apvieno kopīgs nosaukuma un tematiskais ietvars "Fiktīvais muzejs", tādējādi veidojot iluzora muzeja struktūru, kas sastāv no nākotnes un pagātnes muzeju departamentiem. Nākotnes muzeja departamenta pārziņā esošos jautājumus diskusijās un pasākumos sešās sērijās risinās mākslas parka notikumi. Savukārt pagātnes muzeja departamenta platforma būs festivāla "Survival Kit 12" publiskā programma, kurā ietvertas diskusijas, mākslinieku autorvakari, procesuālās mākslas un izglītības programmas aktivitātes. Ir paredzēta arī mākslas vēstnešu līdzdalība. To, cik plaši tiks īstenoti publiskās programmas pasākumi, noteiks epidemioloģiskā situācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!