Foto: Shutterstock
Jāņu laikā notiek divas gastronomiski svarīgas lietas, ko vērts garšīgi nosvinēt. Latvijas sparģeļi aiziet no ēdienkartes, Latvijas zemenes – ienāk. Nav jau tā, ka sparģeļi uzreiz pazudīs – tomēr vispārzināma prakse ir pēc Jāņiem sparģeļus vairs nevākt, jo tie sāk zaudēt tvirto kraukšķīgumu un kļūst kokaini. Toties vietējās zemenes tikai tagad sāk savu sulīgo, krāšņo uznācienu. Tāpēc tieši laikā ap Jāņiem jāpagūst savienot divas vietējās garšas: sparģeļus un zemenes. Spirdzinoši, sulīgi, kraukšķīgi un sātīgi sparģeļu un zemeņu salāti ir īsts vasaras baudījums gan acīm, gan vēderam. Ātri, vienkārši, garšīgi un efektīgi!
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
SALĀTIEM:200 gzemenes1 gab.buntīte sparģeļu200 gsalāti3 ĒKrieksti MĒRCEI:1 TKolīveļļa0.5 TKBalzamiko etiķis1 TKcitronu sula

Sagatavošana

1

Šķīvī izkārto salātlapiņas – rukolu, mazās spinātu lapiņas, svaigas biešu lapiņas.

2

Uz salātiem liek gabalos sagrieztus sparģeļus. Ja tie šķiet jau par kokainu, tos var pirms tam 2 minūtes vārīt, tad atdzesēt pirms likšanas šķīvī. Bet svaigi sparģeļi būs sulīgāki un kraukšķīgāki.

3

Visam pāri liek sagrieztas un veselas zemenes.

4

Pāri pārkaisa fetas siera gabaliņus vai kādu pavisam drupanu balto sieru. Ideja Jāņu laikam – pāri var pārkaisīt nelielos gabaliņos sagrieztu Jāņu sieru.

5

Nedaudz apslaka ar mērci. Mērces vietā salātiem pāri var pārliet nedaudz šķidra medus.

6

Visam pāri pārkaisa mandeļu skaidiņas vai grauzdētus ciedru riekstus. Mandeles vizuāli dos lielāku deserta sajūtu, ciedru rieksti – sātīgumu.

Lai garda un viegla maltīte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!