Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Pateicoties alus cienītāju atbalstam, "Nurme Brewery", kas iepriekš alu vārīja citu nelielu brūžu darītavās, pērn ieguva savas telpas vēsturiskā ķieģeļu ēkā Vagonu ielā. Nu uzņēmuma īpašnieki, neskatoties uz grūto pandēmijas laku un tā uzspiestajiem ierobežojumiem, ir atvēruši nelielu pagaidu terasi un iekārto bāru, lai rudenī alus cienītājus varētu uzņemt arī iekštelpās.

Šobrīd "Nurmes" jauno alus darītavu atrast nav viegli. Improvizētā terase un vārti, caur kuriem doties, lai iegādātos kādu no pašdarinātajiem aliem, ir "paslēpti" pagājušā gadsimta sākumā celtā rūpniecības kvartālā uz Vagonu un Lienes ielas stūra. Bārs ar terasi pagaidām strādā tikai trešdienās, piektdienās un sestdienās, un, dodoties turp caur vārtiem, kur iebraukšanu aizšķērso paceļamā barjera, šķiet, ka kāds nīgrs teritorijas apsargs tūlīt uzkliegs: "Lasies prom!"

Taču, apmetot loku ap stūri, alus kārotājs nonāks plašā industriālā pagalmā. Pēc "Nurmes" atvērtajiem vārtiem un vienā stūrī izveidotās improvizētās terases redzams, ka teritorijas attīstītāju cerība par alus un mākslas rajonu, kas pielīdzināms kultūras un izklaides kvartāliem citviet Rīgā, sāk pamazām piepildīties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!