Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā pasludināta obligāta ierēdņu, kā arī valsts iestāžu un uzņēmumu darbinieku vakcinācija pret Covid-19, vēsta portāls "Meduza".

Līdz 15. augustam šiem uzņēmumiem ir pienākums organizēt darbinieku vakcināciju tā, lai vismaz 65% būtu antivielas pret Covid-19 infekciju, nosaka pilsēta galvas Aleksandra Beglova parakstīts rīkojums.

Tāpat no 21. jūnija pilsētā slēgti atrakciju parki un akvaparki. Sanktpēterburga ir kļuvusi par astoto Krievijas reģionu, kur ieviesta obligāta noteiktu sabiedrības grupu vakcinācija. Obligāta vakcinēšanās pret Covid-19 apkalpojošās sfēras darbiniekiem un citām grupām jau ieviesta Maskavā, Piemaskavā, Ļeņingradas apgabalā, Tulas, Kemerovas, Sahalīnas un Tveras apgabalos.

Savukārt Krievijas darba un sociālās aizsardzības ministrs Antons Kotjakovs paziņojis, ka reģionos kur noteikta obligātā vakcinācija, darba devējs bez attaisnojoša iemesla nevakcinētos darbiniekus varēs atlaist, ziņo "Currenttime".

Aizvadītajā diennaktī Krievijā reģistrēti 17 378 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi un 440 mirušie, liecina "Worldometers" dati. Pavisam kopš pandēmijas sākuma reģistrēti vairāk nekā 5,3 miljoni inficēšanās gadījumu, no kuriem 129 tūkstoši letāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!