Foto: Gata Pabērza kolāža

Pārsteidzošais Latvijas 3x3 basketbola komandas veiksmes stāsts, kas tagad pārkausēts olimpiskajā ceļazīmē, aizsākās ar pēkšņu uzvaras gājienu tieši pirms četriem gadiem un turpinājās ar tikpat pēkšņu skandālu – konflikts, kas dzima Latvijas Basketbola savienības (LBS) kabinetos, izlauzās atklātībā un sasniedza KNAB, policiju un lielākos valsts medijus. Tiesa, cik strauji uzliesmojis, tik strauji arī apdzisa – sabiedrības interese norima un arī basketbola sabiedrība ķezu labprāt vienkārši apkašņāja smiltiņās, atstājot noklusētus daudzus notikušā apstākļus, un galu galā – arī šīs visnotaļ interesantās lietas iznākumu. MVP nolēma veikt ekshumāciju.

Nu jau noklusēja Šneps. Taču šis klusums atnesa vētru. Vienubrīd pat šķita, ka tēma būs izsmelta – janvāra nogalē kontā ieripoja aizkavētā alga un apmēram mēnesi viss bija mierīgi. Līdz kādā marta rītā Jučmaņa telefonā atkal atskanēja zvans – šoreiz no LBS Finanšu direktora Arvīda Grigaļāviča. "Klau, vajadzētu aiziet pusdienās..."

"Domāju – varbūt kāds paraksts kaut kur pietrūkst, varbūt vēl kāds sīkums. Paēdām, parunājām, un tad Arvīds ierunājās, sak – tāda nepatīkama situācija, Māri, Edgars negrib to prēmijas lietu tā atstāt. Esot vērsies pie viena ļoti labi apmaksāta advokātu kantora, un rezultātā – man esot jāparaksta, lūk, viens šāds papīrs. Kurā uzzināju, ka pēkšņi konstatēts pārtēriņš – desmit reižu lielāks, nekā saņēmu prēmijā. "Kā tu redzi – kā tu vari tuvākajā laikā par šo norēķināties?"," sarunu atceras Māris.

Dokuments, kura kopija ir arī MVP rīcībā, sastādīts 20. februārī uz nepilnām divām lappusēm un tā nosaukums: "Darba devēja rīkojums – paskaidrojuma pieprasījums".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!