Foto: Privātais arhīvs
''Nezinu kāpēc, bet Kurzeme mani fascinē ar savu skaistumu. Latvijas daba ir vienreizēji skaista un arhitektūras ziņā neatpaliek no Itālijas vai kādas citas valsts,'' savā otrajā ceļojuma stāstā ''Tūrisma Gids'' konkursa ietvaros dalās Lana Poterjailo.

Vairāk par konkursa noteikumiem, kurā var laimēt apmaksātu braucienu ģimenei ar prāmi, lasi šeit.

''Apceļojot Latvijas skatu torņus, esam nonākuši līdz Kazdangai – mūsu mērķis ir apceļot visus Latvijas skatu torņus, vēl neapskatīti ir palikuši aptuveni 20, bet vasara vēl gana gara. Kazdangā bijām pirmo reizi, un teikšu – samērā skaista vieta. Ceļojot kopā ar trīs bērniem, mēs meklējam vietas, kuru apmeklējums ir bezmaksas, un pusdienas ņemam līdzi, līdz ar to nevarēšu ieteikt Kazdangas vai kādas citas vietas garšīgākos pusdienu piedāvājumus.

Biežāk izvēlamies dabas objektus, jo tie ir maziem bērniem draudzīgāki par muzejiem. Kazdangu izvēlējāmies apmeklēt jaunuzbūvētās parka laipas un torņa dēļ, jo jāapskata taču visi Latvijas torņi. Kazdangas laipu ar torni bijām daudz redzējuši bildēs, un likās – ļoti skaista vieta. Tāpēc beidzot devāmies to lūkoties dzīvē. Kazdangas parks ir lielākais Latvijā – aptuveni 196 hektāru plašs. Ezera laipa ar skatu torni savieno abas parka daļas, līdz ar to parka apmeklētājiem ir iespēja izstaigāt visu parku – Valātas parka daļu un Šēfera birzi.

Mašīnu atstājām ceļa malā pie norādes ''Parks'' un devāmies uz laipu. Ceļš līdz laipai ved caur mežu. Kazdangas parka skatu torni labāk dēvēt par skatu platformu, jo no kārtīga skatu torņa tur nekā nav. Uzkāpjot skatu platformā, var apskatīt apkārtni no augšas, un paveras burvīgs skats, tostarp uz gulbju ģimeni. Staigājot pa parku, var sastapt līdz 154 putnu sugām. Parku var izstaigāt ar mazuļiem ratiņos un mazajiem skrējējiem. Parka teritorijā ir izvietotas arī atpūtas vietas. Maniem bērniem ļoti patika skriet pa laipu, jo tā nedaudz šūpojās. Līdz Kazdangas parkam var aizbraukt ar ''Waze'' palīdzību. Ieteicamais sākuma punkts – Kazdangas parka labirints Kaplejā.

Tālāk devāmies uz pili. Automašīnu novietot var speciālā bezmaksas stāvlaukumā netālu no pils. Pie stāvlaukuma izvietotas šūpoles, kurās pēc garā ceļā var atpūsties. Neliels rotaļu laukums ir izvietots arī pils parka teritorijā, tur arī izveidota peldvieta, līdz kurai mēs nedevāmies, lai lieki nekacinātu mazos. Ceļš līdz pilij ved pa skaistu tiltu, kā jau pilīm pienākas. Kazdangas pils taka ir divus kilometrus gara un vijas pa Kazdangas pils parku gar iespaidīgo muižas pili, kas celta 1800. gadā un piederējusi Kurzemes baroniem Manteifeļiem. Kazdangas pils joprojām tiek uzskatīta par vienu no krāšņākajiem klasicisma stila paraugiem Kurzemē.

Latvijā ir ļoti skaistas pilis. Pēc skatu torņu apskatīšanas, noteikti apskatīsim visas Latvijas pilis un muižas.''

Lai iedvesmotu sevi un citus nākotnes ceļojumiem, portāls ''Tūrisma Gids'' aicina dalīties ar saviem līdzšinējo ceļojumu stāstiem, un, iespējams, tieši tu laimēsi apmaksātu braucienu ar prāmi visai ģimenei. Konkursa uzvarētāju paziņosim 1. augustā ''Tūrisma Gids'' ''Facebook'' lapā, kā arī ar uzvarētāju sazināsimies e-pastā. Ņem vērā, ka spilgtākie ceļojuma stāsti un foto var tikt publicēti portālā ''Tūrisma Gids''. Vairāk par nosacījumiem lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!