Foto: Toms Liberts
Nav šaubu, ka rudens ir viens no košākajiem gadalaikiem koku lapotņu krāsu spēļu dēļ. Un nav nekāds brīnums, ka brīvos brīžos meklējam labākos galamērķus, kur šo skaistumu apskatīt savām acīm. Ja vēl šogad neesi paguvis izrauties no mājām un doties dabā, lai vērotu lapkriti, šis ir pēdējais laiks zelta rudens baudīšanai, jo jau pavisam drīz daba būs pilnībā sagatavojusies ziemai – nometusi visas savas krāšņās rudens drēbes.

Protams, Sigulda gadu no gada ir iecienītākais zelta rudens apskates galamērķis, un ne velti – uz krāsainajām koku lapotnēm šeit iespējams pavērties no dažnedažādiem skatupunktiem. Taču, kā jau mēs patiesībā zinām, rudens nav tikai Siguldā, un, ja vien ceļš aizved uz kādu citu pilsētu, pašu acīm varam pārliecināties, ka citviet tas ir tikpat vai varbūt pat šarmantāks kaut tikai tāpēc, ka visi citi ir Siguldā un nav jādrūzmējas.

Trūkst ideju, kur steigt noķert pēdējās zelta rudens ainavas? Turpinājumā ''Tūrisma Gids'' no sava arhīva rakstu krātuvītes atlasījis vairākus galamērķus, kas neliks vilties arī tad, ja tomēr daba ar savu rudens drēbju nomešanu būs pasteigusies. Lai lieliska atpūta un laba veselība!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!