Aizvadītās sezonas F-1 čempions Makss Verstapens no "Red Bull" Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" izcīnīja divas uzvaras - sprintā un arī svētdienas sacīkstē, izcīnot maksimālo punktu skaitu 34 (8+25+1). Tikmēr Šarls Leklērs zaudēja otro vietu Serhio Peresam un bija ceļā uz zemāko goda pjedestāla pakāpienu, kad "Variante Alta" slapjā trases apmale katapultēja viņu no trases. Šos uz citus F-1 ceturtā posma notikumus : F1LV Podkāstā" analizēja žurnālists Aldis Putniņš un autosporta lietpratējs Jānis Vanks.

Pēc Leklēra neveiksmes uz pjedestāla kāpa Lando Noriss no "McLaren" komandas, palīdzot komandai atgūties pēc smagajiem sezonas pirmajiem pusmiem.

Tostarp "Mercedes" komandā turpinās nedienas Lūisam Hamiltonam, kamēr viņa komandas biedrs Džordžs Rasels atkal bija tuvu pjedestālam. Podkāstā skaidrots, kāpēc Hamiltons šoreiz bija apstākļu sakritības upuris un viņš nav pēkšņi aizmirsis, kā jāpilotē F-1 mašīna.

Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" posmā pirmo reizi šogad izmēģinājām Sprinta sacīkstes nedēļas nogales formātu - vai tas izdevies, kas ir ieguvēji, vai tas vajadzīgs arī turpmāk?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!